Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Φωτιές σε Κορινθία, Αργολίδα, Θεσπρωτία, Λευκάδα, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο και Φθιώτιδα!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δύσκολη η κατάσταση σε Λευκάδα και Ζάκυνθο. Υπό μερικό έλεγχο σε Κορινθία και Αργολίδα…

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στις 6.30 το απόγευμα κοντά στο χωριό Ζηλευτό, 15 χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κάνει λόγο για εμπρησμό αφού στην ίδια περιοχή τα δύο προηγούμενα 24ωρα έγιναν τρεις απόπειρες αλλά οι Πυροσβέστες πρόλαβαν να σβήσουν κάθε φορά την φωτιά κατά την εκδήλωση της.

Η  φωτιά ξεκίνησε σε παρακείμενο σημείο του δρόμου Λαμίας – Καρπενησίου και πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις -βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους- κατευθυνόμενη σε κοντινή δασική περιοχή.  Η φωτιά στο Ζηλευτό δημιούργησε ένα μέτωπο που ξεπερνά το 1 χιλιόμετρο. “Θα είναι μεγάλη η νύχτα απόψε. Η κατάσταση είναι δύσκολη” υπογράμμισε ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής στη Στερεά Ελλάδα κ. Νίκας, που συντονίζει το έργο των πυροσβεστών.

Ήδη στην περιοχή βρίσκονται 15 οχήματα της Πυροσβεστικής με 33 άνδρες και 40 άτομα πεζοπόρο. Παράλληλα υπάρχουν οχήματα των δήμων Λιανοκλαδίου και Μακρακώμης όπως επίσης και χωματουργικά μηχανήματα.

Στην Κορινθία
η φωτιά εκδηλώθηκε στις 14.50 σε δασική έκταση στην περιοχή Μαψός του δήμου Νεμέας. Στο μέτωπο της πυρκαγιάς, βρέθηκαν πολύ γρήγορα 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ στο έργο τους βοήθησαν από την πρώτη στιγμή πολίτες. Ρίψεις έκαναν και 4 αεροσκάφη του πυροσβεστικού σώματος. Λίγο μετά τις 21.00 η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο…

Λίγο μετά τις 15.30 ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση, στην περιοχή Παλάμπας Θεσπρωτίας. Η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 37 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 30 άτομα πεζοπόρο.

Πυρκαγιά όμως ξέσπασε και στον Γαλατά Τροιζηνίας. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα. Λίγο μετά τις 19.00 οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο.

Στις 17.10 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κρύα Λευκάδος. Επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 18 οχήματα και  48 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Προς το παρόν δεν απειλείται το χωριό, ωστόσο το έργο της κατάσβεσης δυσκολεύει από τα 5 μποφόρ του αέρα, που φυσά στην περιοχή. Ο νομάρχης Λευκάδας Κωνσταντίνος Αραβανής, που έχει τον συντονισμό της επιχείρησης τόνισε ότι: “Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες, έχουμε διασφαλίσει να σταματήσει η φωτιά από την μεριά των Πλατυστόμων και να μην κατεβεί προς την ανατολική ακτή της Λευκάδος. Ο κόσμος προσπαθεί να συμμετάσχει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που απειλεί την ορεινή Λευκάδα”.

Λίγη ώρα αργότερα ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση, στα Σιμοτάτα Κεφαλλονιάς. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική ενισχύονται οι δυνάμεις και κατα τη διάρκεια της νύχτας θα επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 37 άτομα πεοζπόρο τμήμα. Οι φλόγες καίνε δασική έκταση με πουρνάρια, σχοίνα και χαμηλή βλάστηση, χωρίς να απειλούν κατοικημένη περιοχή.

Δύο μεγάλες φωτιές μαίνονται από το απόγευμα σε δασικές εκτάσεις στην Ζάκυνθο.  Η πρώτη ξέσπασε στις 18:15 στην περιοχή “Νταμάρια” Λιθακιάς ενώ η δεύτερη εκδηλώθηκε τριανταπέντε λεπτά αργότερα στο Καταστάρι. Όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού βρίσκονται στα πύρινα μέτωπα. Στα “Νταμάρια” θα επιχειρούν κατά τη διάρκεια της νύχτας 25 πυροσβέστες, με 10 οχήματα και 15 άτομα πεζοπόρο.

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα και στην Κέρκυρα στην περιοχή Πόντι του Δήμου Αχίλλειον. Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, αλλά στο σημείο παραμένουν 10 πυροσβέστες με τρία οχήματα, καθώς υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης.

Εξάλλου, σε σχετική ύφεση βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στα Κύθηρα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε