Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Φόβοι για το φαινόμενο σεισμικού ντόμινο

Φόβοι για το φαινόμενο σεισμικού ντόμινο
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.02.2010 | 14:49
Πρώτη δημοσίευση: 27.02.2010 | 14:49

Κορυφαίοι έλληνες σεισμολόγοι μιλούν για το μεγάλο σεισμό 8,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που συγκλονίζει ολόκληρη τη Λατινική Αμερική και φυσικά τη Χιλή όπου ήταν και το επίκεντρο.

Ο σεισμολόγος και γεωφυσικός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας μιλώντας στο NewsIt δήλωσε ότι ηΧιλή είναι μία τεκτονική περιοχή, όπως ακριβώς και η Ελλάδα, καθώς υπάρχει και στις δύο χώρες σύγκλιση τεκτονικών πλακών. 

Ο κ. Χουλιάρας δήλωσε ότι θα υπάρχει μία μετασεισμική ακολουθία με πολύ μεγάλους σεισμούς που θα υπερβαίνουν τα 6 Ρίχτερ, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ένας τέτοιος σεισμός μπορεί να διεγείρει άλλα τεκτονικά ρήγματα. 

Ο σεισμολόγος Τάσσος Σταύρος, ερευνητής σεισμολόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών αναφέρει πως το πιθανότερο είναι ο σεισμός αυτός να διεγείρει τεκτονικά ρήγματα διπλανά και να δώσει μία έντονη κινητικότητα με τη γνωστή μέθοδο του domino. 

Ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε στο NewsIt ότι όλο το δυτικό τμήμα της Χιλής ανήκει σε μία ζώνη υποβάθμισης και υπάρχει σύγκρουση δύο λιθοσφαιρικών πλακών.   Διαδώστε αυτό το άρθρο