Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Φόβοι για ''τσουνάμι'' μεταναστών από την Αίγυπτο

Φόβοι για ''τσουνάμι'' μεταναστών από την Αίγυπτο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 31.01.2011 | 15:31
Πρώτη δημοσίευση: 31.01.2011 | 11:08

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής στην οποία συμμετείχαν οι αρχηγοί της Αστυνομίας, του Λιμενικού αλλά και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
 

Μετά τη σύσκεψη ο κ.Παπουτσής δήλωσε ότι "προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος κίνδυνος ανησυχίας, αλλά χρειάζεται προετοιμασία και ετοιμότητα".

Οπως αποφασίστηκε θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε στεριά και θάλασσα από αστυνομία και λιμενικό ενώ θα γίνονται και έλεγχοι ταυτοπροσωπίας σε όλους τους επιβάτες των πλοίων.

Σύμφωνα με τον υπουργό αν υπάρξει αυξημένη ροή μεταναστών στη χώρα, θα είναι υπό καθεστώς διεθνούς προσωρινής προστασίας όπως προβλέπει ο νόμος.

Όμως ο κ.Παπουτσής αναφέρθηκε και στο θέμα των μεταναστών-απαεργών πείνας.
''Κάποιοι, μάλιστα, εντός της χώρας, κινητοποιούν μετανάστες νόμιμους ή παράνομους σε μια περίοδο εξαιρετικά επικίνδυνη για τέτοιες ενέργειες, που θα μπορούσαν κάλλιστα να προκαλέσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Απευθύνω έκκληση προς όλους τους φορείς και τις ενώσεις υπέρ των μεταναστών να αποτρέψουν τα μέλη τους από εκδηλώσεις που θα λειτουργούσαν ως εστίες ένταση''.   Διαδώστε αυτό το άρθρο