Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Φουλάρει” για τα 2 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη

Εξαιτίας των συνεχόμενων αυξήσεων στη τιμή της αμόλυβδης πληθαίνουν οι Έλληνες που πηγαίνουν στην Κωσταντινούπολη για να μετατρέψουν το αυτοκίνητο τους σε υγραεριοκίνητο.
 

Μόνο σενάριο απαισιόδοξων δεν είναι το να δούμε στα 2 ευρώ τπ λίτρο την αμόλυβδη, εφόσον συνεχιστεί η κούρσα ανόδου των τιμών του πετρελαίου στα διεθνή χρηματιστήρια με τους αναλυτές να προβλέπουν για την επόμενη χρονιά τιμές πάνω από 100 δολάρια το βαρέλι.
Στη χώρα μας πληρώνουμε την ακριβότερη βενζίνη στην Ε.Ε λόγω των φόρων που είναι λίγο πιο κάτω από το 70% της τελικής τιμής και ήδη εμφανίστηκαν τιμές αδιανόητες όπως στο Λασίθι με το 1,8 ευρώ.
Έτσι λοιπόν είναι θέμα χρόνου, σύμφωνα με τους ειδικούς να δούμε, ιδίως στην επαρχία, την τιμή να φτάνει στα 2 ευρώ το λίτρο εφόσον βεβαίως η διεθνής τιμή του μαύρου χρυσού συνεχίσει την ”πτήση” της.
 
Για αυτό και σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hürriyet πολλοί Έλληνες πηγαίνουν στην Κωνσταντινούπολη, όπου και πραγματοποιούν τη μετατροπή του οχήματός τους σε υγραεριοκινητο, ώστε να χρησιμοποιεί ως καύσιμο το φθηνό LPG.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα χρυσές δουλειές κάνει ένα συνεργείο που βρίσκεται κοντά στον τόπο που επισκέπτονται όλοι οι Έλληνες που πάνε στην Πόλη, δηλαδή στο Φανάρι.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε