Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Φουρτούνα σήμερα στον Πειραιά

Διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι. Αυτοί υποτίθεται είναι οι απεργοί; ΦΩΤΟ NEWSIT
Διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι. Αυτοί υποτίθεται είναι οι απεργοί; ΦΩΤΟ NEWSIT

Ένταση το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά μεταξύ ναυτεργατών και εμπόρων. Στη μέση οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων. Απίστευτη ξεφτίλα για τον ελληνικό τουρισμό!

Σε φρούριο έχει μετατραπεί το λιμάνι του Πειραιά απο την αστυνομία για να αποφευχθούν τα επεισόδια από τους απεργούς που επιχειρούν να εμποδίσουν τον ελλιμενισμό ξένων κρουαζιερόπλοιων. 

Λίγο μετά πριν τις 08:00 το πρωί δύο από τα πέντε κρουαζιερόπλοια που ήταν προγραμματισμένα να δέσουν στο λιμάνι του Πειραιά έφτασα και κατάφεραν να δέσουν στο λιμάνι. Όταν αποβίβασαν τους επιβάτες έμποροι της Αθήνας και του Πειραιά μοίραζαν λουλούδια στους τουρίστες. 

Εκείνη την ώρα απεργοί που βρίσκονταν στο λιμάνι άρχισαν να φωνάζουν και να γιουχάρουν τους εμπόρους αλλά και τους τουρίστες προκαλόντας έτσι την αντίδραση των τουριστών που φαίνεται πως κατάλαβαν πολύ καλά τι εστί “ελληνική φιλοξενία”.  

Έτσι με αυτό τον τρόπο κάποιοι φροντίζουν να “σώσουν” με το δικό τους τρόπο τον ελληνικό τουρισμό που ήδη έχει χτυπηθεί ανεπανόρθωτα από την κρίση. 

Πριν αρχίσει η απεργία κατέπλευσαν στο λιμάνι του Πειραιά τρία κρουαζιερόπλοια, μεταξύ αυτών το Aegean Perl με 762 επιβάτες, το οποίο είχε προγραμματισμένο απόπλου για τις 11.00 με 394, αλλά δεν απέπλευσε. 

Ανάλογη μοίρα είχε και το Agua Marina που έφθασε στον Πειραιά στις 4.40 με 930 επιβάτες και το οποίο επρόκειτο να αποπλεύσει στις 11.00 με 811 επιβάτες.

Το ίδιο συνέβη και με το Gemini που κατέπλευσε στο λιμάνι στις 5.20 με περίπου 800 επιβάτες και είχε προγραμματιστεί να αποπλεύσει με 700 επιβάτες στις 12.30 σήμερα.

Και τα τρία κρουαζιερόπλοια θα αποπλεύσουν αύριο, μετά τη λήξη της απεργίας.

Στις έξι το πρωί ξεκίνησε η νέα 24ωρη απεργία της ΠΝΟ, η οποία διαμαρτύρεται για την άρση του καμποτάζ. 
Ετσι σήμερα δεν θα γίνει κανένα δρομολόγιο πλοίου, σε κανένα λιμάνι της χώρας.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία του γνωστού μας πια κρουαζιεροπλοίου “Zenith” αποφάσισε να μην καταπλεύσει το κρουαζιερόπλοιο στον Πειραιά. Αντ’ αυτού οι 1.800 επιβάτες θα αποβιβαστούν τελικά στη Μάλτα. 

Μάλιστα, η εταιρεία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να καταργήσει τον Πειραιά ως λιμάνι – βάση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε