Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Φραστική επίθεση δημάρχου κατά δημοσιογράφων – Αποκαλυπτικό βίντεο!

Τους επιτέθηκε επειδή τον “ενόχλησαν” οι ερωτήσεις τους. Είπε στην ανταποκρίτρια της ΕΡΤ “θα δούμε για πόσο καιρό ακόμα θα εργάζεστε στο δημόσιο”.

Όλα έγιναν την περασμένη Παρασκευή. O δήμαρχος της πόλης Αλέκος Πνευματικός, έδωσε έκτακτη συνέντευξη τυπου για να ξεκαθαρίσει ότι το νερό που πίνουν οι Kορίνθιοι είναι καθαρό.

Είχε προηγηθεί ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Λάκη Γιαννιδάκη ο οποίος είχε πάει στις πηγές της Στυμφαλίας από όπου υδρεύεται η πόλη, και είχε αποδείξει ότι τα λύμματα παρακείμενης ταβέρνας χύνονται στις πηγές. Μάλιστα είχε ρίξει στην αποχέτευση της ταβέρνας κόκκινη μπογιά η οποία στη συνέχεια εμφανίστηκε στις πηγές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του συναδέλφου υπάρχει έγγραφο του ΥΠΕΧΩΔΕ που μιλά για την εντερόκοκο και κολοβακτηρίδια πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

Ο δήμαρχος έδειξε στους δημοσιογράφους μελέτη με βάση την οποία στις βρύσες των κατοίκων της Κορίνθου το νερό είναι αβλαβές αφού χλωριώνεται. Ωστόσο φαίνεται ότι τον ενόχλησε η ερώτηση της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ Ε. Κασιμάτη, που αναρωτήθηκε ποιός έχει την ευθύνη που οι πηγές είναι ξέφραγο αμπέλι στο σημείο να χύνονται λύμματα μέσα σε αυτές.

Η απάντησή του σε έντονο ύφος ήταν “θα δούμε πόσο καιρό ακόμα θα εργάζεστε στο δημόσιο”, ενώ απείλησε εμμέσως τον συνάδελφο Λ. Γιαννιδάκη λέγοντας του ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη.

Δείτε το βίντεο με τον δήμαρχο να απειλεί και να ειρωνεύεται δημοσιογράφους που ρωτούν για την ποιότητα του νερού.

Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την συμπεριφορά του δημάρχου η ένωση συντακτών περιοδικού και ηλεκτρονικού τύπου.

“Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Π.Η.Τ. καταδικάζει με ανακοίνωσή του «την αναίτια και απαράδεκτη φραστική επίθεση του δημάρχου Κορίνθου στη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης Τύπου σε βάρος συναδέλφου μας ανταποκρίτριας της Ε.Ρ.Τ., επικεφαλής του συνεργείου που κάλυπτε ειδησεογραφικά την συνέντευξη.
Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες σειρά δημοσιευμάτων και ρεπορτάζ έκαναν λόγο για προβλήματα στην ποιότητα του νερού και στη πόλη επικρατούσε ένα κλίμα αγωνίας και ανησυχίας. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο δήμαρχος επικαλέστηκε το δικαίωμα του έκτακτου και επείγοντος περιστατικού και κάλεσε τα Μέσα και τους δημοσιογράφους, ξεπερνώντας τις απαγορεύσεις του νόμου για τον περιορισμό των τηλεοπτικών εμφανίσεων.
Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Π.Η.Τ. σε πρώτη φάση προειδοποιεί ότι δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να επιτρέψει παρεμβάσεις στο έργο των συναδέλφων μας, ότι υπερασπίζεται με κάθε μέσο την ελευθερία, το ήθος και αξιοπρέπεια της ενημέρωσης, καταγγέλλει την παραπάνω ενέργεια και θυμίζει ότι οι όποιες απόπειρες εκφοβισμού και απειλών εκδηλώθηκαν στο παρελθόν σε βάρος δημοσιογράφων αντιμετωπίστηκαν αμέσως και αποτελεσματικά με πνεύμα ομοψυχίας και συμπαράστασης”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε