Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Φρένο στα "φακελάκια" και στα διπλώματα οδήγησης

Φρένο στα `φακελάκια` και στα διπλώματα οδήγησης
FOTO EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.08.2010 | 10:08
Πρώτη δημοσίευση: 19.08.2010 | 10:08

Ηλεκτρονική κλήρωση και πόθεν έσχες στους εξεταστές
Το σχέδιο του υπουργείου και οι νέες πίστες εξέτασης

 

Το σχέδιο της κυβέρνησης για καθαρές εξετάσεις στους υποψήφιους οδηγούς στοχεύει στην εξάλειψη του “λάδώματος” των εξεταστών και στα ...παραμάγαζα των δασκάλων με την παροχή διπλωμάτων κάτω από το τραπέζι.

«Κλειδί» στην αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς, η εφαρμογή ενός ηλεκτρονικού κωδικού, ο οποίος θα αποτελεί την ταυτότητα του κάθε υποψηφίου στην όλη διαδικασία.

Στα 300 ευρώ η ταρίφα για ...άκοπο δίπλωμα το 2008 , ενώ το ποσοστό επιτυχίας στις ήδη μηχανογραφημένες θεωρητικές εξετάσεις είναι 50%, στις πρακτικές 75% για την Αθήνα και «σκαρφαλώνει» έως και το 95% σε ορισμένες επαρχιακές πόλεις.

 

Νέες εξετάσεις : Ελιγμοί σε πίστες για τους οδηγούς

Ετοιμάζονται οι έξι πρώτες πίστες για το νέο τρόπο εξέτασης των υποψήφιων οδηγών. Κατά τη διάρκεια των ελιγμών θα επιτρέπεται η εξέταση σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο αντίστοιχης κατηγορίας για την οποία εξετάζεται με έγγραφη δήλωση του ιδιοκτήτη του.

 

Σκέψεις ακόμη και για βιντεοσκόπηση της διαδικασίας και η μηχανογραφική παρακολούθηση των αποτελεσμάτων της εξέτασης κάνουν κορυφαία στελέχη του Υπουργείου Υποδομών.

 

 

 
   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook