Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Φρίκη στην Κύπρο! Νεογνό νεκρό μέσα σε σακούλα μαζί με τον πλακούντα

Η νεαρή γυναίκα, δεν ανέφερε στους γιατρούς ότι είχε προηγουμένως γεννήσει.

Νεκρό νεογνό εντοπίστηκε σε σακούλα σε διαμέρισμα στη Λεμεσό. Το νεογνό, όπως διαφάνηκε, έφερε στο κόσμο η αλλοδαπή οικιακή βοηθός, ηλικίας 33 ετών, από τις Φιλιππίνες.

Η 33χρονη οικιακή βοηθός από της Φιλιππίνες, αφού έφερε στον κόσμο το παιδί της, φέρεται να το τοποθέτησε σε σακούλα σκουπιδιών μαζί με τον πλακούντα και να το έκρυψε κάτω από το κρεββάτι της. Την πρόδωσε όμως η ακατάσχετη αιμορραγία που παρουσίασε. Διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί δεν άργησαν να καταλάβουν ότι η αιμορραγία οφειλόταν σε τοκετό.

Ωστόσο, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις των ιατρών και των αστυνομικών που ειδοποιήθηκαν, η 33χρονη δεν παραδεχόταν ότι γέννησε. Το βρέφος εντοπίστηκε από άλλη οικιακή βοηθό, την οποία έφερε η οικογένεια για να καθαρίσει το δωμάτιο που ήταν γεμάτο από αίματα. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού περισυνέλλεξαν από τη σκηνή διάφορα τεκμήρια. Το απόγευμα, ο ιατροδικαστής διενήργησε νεκροτομή στη σωρό του άτυχου νεογνού. Το βρέφος ήταν 37 εβδομάδων και ζύγιζε τρία κιλά.

Κανένας δεν γνώριζε για την εγκυμοσύνη της, ούτε καν η οικογένεια που την εργοδοτούσε, πολύ δε περισσότερο για την πρόθεσή της να γεννήσει κρυφά από όλους.

Εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, δήλωσε ότι η αλλοδαπή οικιακή βοηθός, η οποία είχε παρουσιάσει ακατάσχετη αιμορραγία, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λεμεσού. Το ασθενοφόρο είχαν καλέσει οι εργοδότες της.

Οι γιατροί εκτιμούν ότι η γυναίκα είχε λάβει από μόνη της και χωρίς ιατρική συνταγή φάρμακα για να προκαλέσει την αποβολή του παιδιού.

Η Αστυνομία αναμένεται να εκδώσει ένταλμα σύλληψης της αλλοδαπής μητέρας, η οποία παραμένει στο νοσοκομείο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε