Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

“Φρούριο” το Νέο Ηράκλειο – Συγκεντρώσεις από Χρυσή Αυγή και αντιφασίστες

“Φρούριο” το Νέο Ηράκλειο – Συγκεντρώσεις από Χρυσή Αυγή και αντιφασίστες

Δύο συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα στο Νέο Ηράκλειο, υπό την επιτήρηση ισχυρότατης αστυνομικής δύναμης.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης της ΧΑ ψάλθηκε τρισάγιο, μίλησε ο πατέρας του Γιώργου Φουντούλη και ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης, και στη συνέχεια ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. Στο τέλος, οι συγκεντρωμένοι έψαλλαν τον εθνικό ύμνο και ξεκίνησαν πορεία προς το νεκροταφείο του Νέου Ηρακλείου κρατώντας αναμμένους πυρσούς και σημαίες.

Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση στο σταθμό του ΗΣΑΠ Νέου Ηρακλείου από την ΟΡΜΑ (Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού), την ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), την ΟΚΔΕ (Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας), φορείς, σωματεία και συλλογικότητες από το Νέο Ηρακλείο, τη Νέα Ιωνία και τη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία, η οποία σταμάτησε στο μπλόκο της αστυνομίας στην διασταύρωση λεωφόρου Ηρακλείου και Πολυτεχνείου. Στη συνέχεια η διαδήλωση επέστρεψε στον ηλεκτρικό σταθμό και διαλύθηκε.

Στην περιοχή υπάρχουν ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε επεισόδιο μεταξύ των δύο συγκεντρώσεων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε