Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Φταίει ο… Χατζηπετρής – Ούτε μια παραίτηση για την λεηλασία της Αθήνας!

Τα σοβαρά επεισόδια στην Αθήνα, που άφησαν πίσω τους δεκάδες κατεστραμμένα κτίρια, λεηλατημένες περιουσίες και ένα τοπίο που θυμίζει Ιράκ, φαίνεται πως έγινε από τους κουκουλοφόρους με βάση σχέδιο συντονισμένο.

Η εικόνα της Αθήνας που ακόμα θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, προκαλεί οργή αλλά κανείς από τους ιθύνοντες δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί του και να θεωρούν πως υπάρχουν ευθύνες. Το κουβάρι των ευθυνών είναι τεράστιο και από που να ξεκινήσει κανείς.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Νίκος Παπαγιαννόπουλος παραδέχθηκε την Δευτέρα ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό των αστυνομικών, καθώς όπως σημείωσε κάθε αστυνομική επιχείρηση κρίνεται εκ του αποτελέσματος, το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν άθλιο.

Ωστόσο, παρά την παραδοχή του δεν ένιωσε κανείς την ανάγκη να παραιτηθεί όπως θα έκανε ο οποιοσδήποτε που δεν θα έκανε σωστά τη δουλειά του ή η αδράνειά του θα είχε ως αποτέλεσμα καταστροφές, ανεργία, καμμένα κτίρια και λεηλατημένες επιχειρήσεις.

Παραδέχθηκε επίσης ότι δεν είναι ικανοποιημένοι στην Αστυνομία που καταστράφηκαν περιουσίες συμπολιτών, αλλά δεν έχουν ακόμα καταλήξει τι δεν πήγε καλά, ενώ υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν την αυτοκριτική τους και θα το διορθώσουν. Βέβαια αυτό είναι παντελώς αδιάφορο για τον καταστηματάρχη που ξύπνησε σήμερα χωρίς επιχείρηση και για τον υπάλληλο που δεν έχει δουλειά για να πάει.

Σε ότι αφορά το σχεδιασμό της Αστυνομίας, ο κ. Παπαγιαννόπουλος επεσήμανε ότι έγινε με γνώμονα την εξασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, την προστασία των θεσμών και της δημοκρατίας, την προστασία των κρατικών κτιρίων, όπως η Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου, τα υπουργεία κ.λ.π. και τέλος η περιουσία των πολιτών, αλλά η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο.

Στην αναφορά του φυσικά στο τέλος οι περιουσίες των πολιτών και φυσικά δεν είναι τυχαίο πως από όλα όσα ανέφερε μόνο οι περιουσίες των πολιτών κάηκαν και τίποτε άλλο.

Αντί λοιπόν να παραδεχθεί κάποιος τις τεράστιες ευθύνες, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ πέταξε το μπαλάκι των ευθυνών σε υφιστάμενες υπηρεσίες, όπως η Αντιτρομοκρατική και η ασφάλεια, καθώς δήλωσε ότι δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση για το σχέδιο των κουκουλοφόρων, παρά μόνο υποθέσεις, προβλέψεις και εικασίες.

Για τις καταγγελίες για τα χημικά ακόμα και σε αυτό ο κ. Παπαγιαννόπουλος παραδέχθηκε ότι έγινε υπέρμετρη χρήση χημικών, αλλά δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, όπως τόνισε, μπροστά στην αγριότητα των επιθέσεων και μπροστά στην εναλλακτική λύση να υπάρξουν συγκρούσεις σώμα με σώμα με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ακόμα και για τη Νομική όμως και την ολιγωρία μιας και το κτίριο τελούσε εδώ και κάποιες ημέρες υπό κατάληψη και ουδείς έκανε τίποτα πάλι το πινγκ πονγκ των ευθυνών έκανε την εμφάνισή του. Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ δήλωσε ότι ο πρύτανης έστειλε έγγραφο ότι το κτίριο τελεί υπό κατάληψη από άγνωστους φοιτητές αλλά δεν προβαίνουν σε καταστροφές, ενώ την ημέρα των επεισοδίων ο κοσμήτωρ της νομικής ανέφερε ότι η σχολή τελεί υπό κατάληψη από εξωπανεπιστημαικά στοιχεία και προβαίνουν σε καταστροφές.

Ωστόσο η Αστυνομία, όπως είπε ο κ. Παπαγιαννόπουλος, δεν προέβη σε κάποια ενέργεια, επειδή στον σχεδιασμό προβλεπόταν και η επιτήρηση της Νομικής. Όταν όμως ξέσπασαν οι μεγάλες πυρκαγιές στην οδό Κοραή, οι δυνάμεις αναγκάστηκαν να αποσυρθούν από την Νομική και έτσι δόθηκε η ευκαιρία στους καταληψίες να κινηθούν ανενόχλητοι.

Άρα η αστυνομία πετάει το μπαλάκι στην πρυτανεία πως δεν ενημέρωσε σωστά για το τι ακριβώς γίνεται στη Νομική. Το θέμα όμως είναι πως η Νομική είχε κυριολεκτικά μετατραπεί σε εργαστήριο παρασκευής βομβών μολότοφ με αποτέλεσμα οι κουκουλοφόροι να είναι οπλισμένοι σαν “αστακοί” και να μπορούν να καίνε ανενόχλητοι την σύγχρονη ιστορία της Αθήνας.

Ακόμα και ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο κ. Κοκκαλάκης δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από όσα διαδραματίστηκαν στην Αθήνα τη χτεσινή νύχτα.

Το σίγουρο είναι πως οι κουκουλοφόροι αυτή τη φορά έδειξαν πως έχουν αναβαθμιστεί και μπορούν πλέον να αλωνίζουν κάτω από τη μύτη της όχι αναβαθμισμένης αστυνομίας που δεν κατάφερε για άλλη μία φορά να προστατέψει την Αθήνα και τις περιουσίες των πολιτών.

Και σε ένα τέτοιο σκηνικό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής είδε μία αστυνομία που έπραξε άψογα το δύσκολο πραγματικά έργο της. Ο κ. Παπουτσής δεν είδε καμία ευθύνη, κανένα λάθος, καμία ολιγωρία και γιατί άλλωστε να δει, αφού η κυβέρνηση έσπευσε να τον καλύψει πολιτικά και το μνημόνιο είχε ψηφιστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οργανωμένο σχέδιο καταστροφής και πλιάτσικου – Έκαψαν την Αθήνα – Θεατές Παπουτσής και ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκλονιστική μαρτυρία: “Οι κουκουλοφόροι μου ζητούσαν λεφτά για να μην κάψουν τον κινηματογράφο”

Οδοιπορικό NewsIt: Η (καμένη) Αθήνα, μια μέρα μετά…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε