Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

«Φτιάξτε το δικό σας βίντεο κατά της φοροδιαφυγής»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Εκεί όπου απέτυχε ο ελεγκτικός μηχανισμός, αναλαμβάνουν οι πολίτες! Η κυβέρνηση τους καλεί στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής…

Την ώρα που τα έσοδα δεν είναι όσα θα περίμενε η κυβέρνηση και δεν «πιάνουν» τους στόχους του μνημονίου, η ανάγκη για πάταξη της φοροδιαφυγής γίνεται όλο και πιο έντονη. Και αφού ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός αποτυγχάνει παταγωδώς, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να… επιστρατεύσει στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής τους ίδιους τους πολίτες!

Τους καλεί λοιπόν να φτιάξουν βίντεο μέχρι 60 δευτερόλεπτα, στα οποία θα παρουσιάζουν ένα θέμα, μία ιστορία ή ένα μήνυμα που μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση της φορολογικής συνείδησης και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Το κάθε video θα μπορεί να παρουσιάζει το πρόβλημα της φοροδιαφυγής, να επιχειρεί να πείσει τους πολίτες για την ανάγκη αντιμετώπισής του, να κινητοποιεί την κοινωνία για τη δημιουργία φορολογικής συνείδησης, να επιβραβεύει την ορθή φορολογική συμπεριφορά και να οδηγεί σε αλλαγή νοοτροπίας απέναντι στις φορολογικές υποχρεώσεις.

Ενδεικτικές θεματικές ενότητες είναι
– η ειλικρινής και ακριβής δήλωση των εισοδημάτων
– η έγκαιρη πληρωμή φόρων, η έκδοση και συλλογή αποδείξεων
– η αποθάρρυνση αντιλήψεων που οδηγούν σε επιβράβευση της φοροδιαφυγής
– η φοροδιαφυγή σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες
– η φοροδιαφυγή σε πολίτες με υψηλά εισοδήματα και μεγάλη περιουσία
– τα φορολογικά έσοδα ως μέσο χρηματοδότησης κάθε αγαθού και υπηρεσίας που παρέχεται από το κράτος.

Το μήνυμα μπορεί να απευθύνεται σε όλους τους πολίτες ή σε ομάδες στόχους που θα επιλέξουν οι ίδιοι οι δημιουργοί. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετάσχει με ένα ή και περισσότερα του ενός video, μέχρι το όριο των πέντε.

Οι συμμετοχές θα υποβάλλονται μέσω διαδικτύου σε ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα (http://www.minfin.gr/video-contest). Οι συμμετοχές θα αναρτώνται άμεσα στον ιστότοπο και θα είναι ανοικτή η προβολή τους στους επισκέπτες του εφόσον πληρούν τους όρους συμμετοχής στην πρόσκληση.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των πολιτών θα ληφθούν υπόψη κατά την αξιολόγηση των συμμετοχών από ειδική επιτροπή αξιολόγησης, η οποία θα αποτελείται από στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και από έγκυρους ειδικούς και αναγνωρισμένους επαγγελματίες του χώρου της επικοινωνίας και της διαφήμισης.

Οι 10 καλύτερες συμμετοχές θα βραβευθούν και θα λάβουν χρηματικό έπαθλο, το οποίο ανέρχεται σε 5.000 ευρώ για την πρώτη, σε 3.000 ευρώ για τη δεύτερη και σε 2.000 ευρώ για την τρίτη και για κάθε μία από τις υπόλοιπες επτά σε 1.000 ευρώ.

Οι συμμετοχές θα μπορούν να υποβάλλονται μέσω διαδικτύου από την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010 έως την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010. Η κρίση των συμμετοχών από τους χρήστες του διαδικτύου θα ξεκινήσει μετά τη λήξη του διαστήματος υποβολής και θα διαρκέσει επτά ημέρες.

Οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν την ευθύνη ότι το υλικό που υποβάλλουν είναι προσωπικό τους δημιούργημα ή έχουν αποκτήσει τις απαραίτητες άδειες χρήσης και εκμετάλλευσης και δεν παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα τρίτων.

Το περιεχόμενο των video δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί και να συμμετέχει στην αξιολόγηση εφόσον κριθεί παράνομο, επιβλαβές, απειλητικό, επιζήμιο, δυσφημιστικό, χυδαίο, βίαιο, υβριστικό, ρατσιστικό ή που με οποιονδήποτε τρόπο παραβιάζει τη νομοθεσία σχετικά με τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα οποιουδήποτε προσώπου ή που συνιστά ποινικό αδίκημα.

Το περιεχόμενο των video δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί και να συμμετέχει στην αξιολόγηση εφόσον παραβιάζει τοπική, εθνική, ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή μη δόλου ως προς την παραβίαση ή παραβιάζει με οποιονδήποτε τρόπο το συνταγματικά προστατευόμενο απαραβίαστο της ιδιωτικής ζωής, των ατομικών δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων επί του σεβασμού των προσωπικών δεδομένων.
Όσες συμμετοχές δεν τηρούν τους παραπάνω περιορισμούς θα αφαιρούνται και θα αποκλείονται, της ανάρτησης, της ψηφοφορίας και της αξιολόγησης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε