Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Φυγή προς τα εμπρός στα εργασιακά από την Τράπεζα Πειραιώς

Σε άδειες μετ΄ αποδοχών για τη συγκράτηση του μισθολογικού κόστους προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς.
 
 

Με εγκύκλιο οι εργαζόμενοι της τράπεζας ενημερώθηκαν ότι μπορούν να κάνουν χρήση μακροχρόνιας άδειας,από 1 έως 3 έτη,και ταυτόχρονα διασφαλίζεται ότι μετά τη λήξη της αδείας, ο εργαζόμενος θα επιστρέψει στη θέση,ή σε ανάλογη θέση αν προκύψουν αλλαγές στην τράπεζα, που κατείχε πριν από τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα.
 
Το πρόγραμμα απευθύνεται αρχικά στους 5.049 εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς και στους 1.611 εργαζόμενους στις θυγατρικές του Ομίλου στην Ελλάδα, ενώ σύντομα θα επεκταθεί και στις θυγατρικές του εξωτερικού στις οποίες απασχολούνται 6.757 άτομα (σύνολο υπαλλήλων 13.417 άτομα στο τέλος Δεκεμβρίου 2009).
Σύμφωνα με τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς οι άδειες μετ΄ αποδοχών στόχο έχουν τη συγκράτηση του μισθολογικού κόστους, ενώ όπως επισημαίνουν στελέχη της τράπεζας εάν το 5% των εργαζομένων συμμετάσχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ο Όμιλος θα πετύχει εξοικονόμηση 20 εκατ. ευρώ το χρόνο.
 
Ανάλογα με το χρόνο άδειας, 1, 2 ή 3 χρόνια, στον εργαζόμενο θα καταβάλλεται το 40% των ετήσιων μικτών αποδοχών (για άδεια 1 έτους), το 45% για άδεια 2 ετών και το 50% αν ο χρόνος άδειας είναι 3 έτη.
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε