Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Φυλακή το υπουργείο Υγείας! ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Στο δρόμο ξανά οι εργαζόμενοι στην Υγεία που ξεκίνησαν τις σημερινές τους κινητοποιήσεις από το υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 διαμαρτυρόμενοι για την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Στην Περιφέρεια οι συγκεντρώσεις θα γίνουν στα προαύλια των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.

Για “μεσαιωνικές συνθήκες” εργασίας κάνουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία καθώς όπως καταγγέλλουν δεν πληρώνονται. Γι αυτό το λόγο φόρεσαν στολές κρατουμένων και έδεσαν τα πόδια τους με αλυσίδες, ζητώντας να “πληρωθούμε”Δεν δίστασαν ακόμη να τοποθετήσουν συρματοπλέγματα στην είσοδο του υπουργείου υγείας προκείμενου να καταγγείλουν την κυβέρνηση για το “λουκέτο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Οι εργαζόμενοι έστησαν συμβολικά και κουτιά για…έρανο υπέρ των κέντρων υγείας, των νοσοκομείων και της πρόνοιας και των ΕΚΑΒ.”Κάνουμε ότι πρέπει για να σώσουμε τη δημόσια υγεία”, αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ. Και φυσικά ακολούθησε η καθιερωμένη μαντινάδα προς τον Παύλο Πολάκη που έχει την ονομαστική του εορτή και χοροί και τραγούδια.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί «μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του ΕΣΥ και της Πρόνοιας, δωρεάν Δημόσια Υγεία – Πρόνοια με καθολική πρόσβαση, απόσυρση του Αντιασφαλιστικού Νόμου, ένταξη στα ΒΑΕ και ανάκτηση μνημονιακών απωλειών». 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΜΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε