Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Γ.Γ ΟΗΕ:” Όταν είναι έτοιμες Ελλάδα και Σκόπια θα βρεθεί λύση”

Γ.Γ ΟΗΕ:” Όταν είναι έτοιμες Ελλάδα και Σκόπια θα βρεθεί λύση”
Το όνομα των Σκοπίων, το Κυπριακό αλλά και οι κλιματικές αλλαγές στο επίκεντρο της συνάντησης του Μπαν Κι Μουν
με τον πρωθυπουργό.
Ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων είπε ότι ο κ.Νίμιτς είναι έτοιμος να επαναληφθούν οι συνομιλίες όταν τα δυο μέρη είναι έτοιμα. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ετοιμότητα της Ελλάδας, καθώς και για το γεγονός ότι η Ελλάδα διαβεβαίωσε ότι θα υποστηρίξει πλήρως το ρόλο του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ. 

“Ενημέρωσα τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ για τις τελευταίες πρωτοβουλίες μου με στόχο τη δημιουργία μιας δυναμικής τόσο στο Κυπριακό όσο και στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ”, είπε ο πρωθυπουργός. Εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για τη σύμπτωση απόψεων μεταξύ του ιδίου και του γγ του ΟΗΕ και διαβεβαιώνοντας τον κ. Μπαν Κι Μουν για περαιτέρω στενή συνεργασία.

“Εκτιμώ τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού να βοηθήσει τους Κυπρίους να πετύχουν μια συμφωνία. Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει πρόοδος.” είπε ο γγ του ΟΗΕ.

Αναφερόμενος στην κλιματική αλλαγή ο πρωθυπουργός, είπε ότι μάλλον είναι το πρώτο πρόβλημα του πλανήτη. Ο διάλογος για το θέμα αυτό θα κορυφωθεί στην Κοπεγχάγη το Δεκέμβριο, προσθέτοντας ότι ο ίδιος θα παρευρίσκεται προσωπικά σε αυτή τη Διάσκεψη Κορυφής και εξέφρασε την ελπίδα “να καταλήξουμε σε δεσμευτική συμφωνία”.

Σε ό,τι αφορά τους μετανάστες, ο κ. Μπαν είπε ότι η ελληνική οικονομία έχει ωφεληθεί από τους μετανάστες, ωστόσο δεν παρέλειψε να παρατηρήσει ότι έχουν εκφραστεί και ανησυχίες για τις συνθήκες φιλοξενίας τους στη χώρα μας.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΜΠΑΝ ΚΙ ΜΟΥΝ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε