Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Γ. Παπανδρέου : Το 2011 θα είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης και το 2012 η χώρα μας θα επιστρέψει στην ανάπτυξη

Οι αλλαγές θα συνεχιστούν για μια δίκαιη χώρα και μια οικονομία βιώσιμη, τονίζει ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, σε άρθρο του στο “ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ”.
 

“Αν δουλέψουμε όλοι μαζί, αν συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάναμε το 2010, επιμένοντας στις μεγάλες αλλαγές, το 2011 θα είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης και το 2012 η χώρα μας θα επιστρέψει στην ανάπτυξη. Ωστε το 2013 να έχουμε αφήσει πίσω παθογένειες, νοοτροπίες και πρακτικές που μας οδήγησαν στην κρίση και να είμαστε όλοι μαζί περήφανοι για την πατρίδα μας”, τονίζει ο πρωθυπουργός σε άρθρο του, στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ”.
 
Ο Γ.Παπανδρέου διαβεβαιώνει ότι θα κάνει ότι μπορεί προκειμένου να διορθωθούν αδικίες χρόνιες ή και πρόσκαιρες, λόγω κρίσης, ενώ υπογραμμίζει ότι “το 2010 κάναμε ότι μπορούσαμε για να αποτρέψουμε τα χειρότερα. Χωρίς, όμως, την ωριμότητα του ελληνικού λαού καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να τα καταφέρει μόνη της”.
 
Οι αλλαγές θα συνεχιστούν για μια δίκαιη χώρα και μια οικονομία βιώσιμη, επαναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός και κάνει λόγο για μεγάλες μεταρρυθμίσεις “που είναι δίκαιες και ωφελούν τη χώρα, το κοινωνικό σύνολο και τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, αλλά που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεβολεύουν κάποιους, θίγουν επί χρόνια εδραιωμένα συμφέροντα ολίγων, σε βάρος ολόκληρης της κοινωνίας”.
 
Την ίδια στιγμή δίνουμε ευρωπαϊκή μάχη και δημιουργούμε συμμάχους σε προτάσεις, όπως τα κοινά ευρω-ομόλογα, τονίζει ο Γ. Παπανδρέου και υπογραμμίζει την ανάγκη να “μετατρέψουμε την οργή ή την απογοήτευσή μας όχι σε ηττοπάθεια, μοιρολατρία ή εύκολη αναζήτηση αποδιοπομπιαίων τράγων, αλλά σε δύναμη αλλαγής”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε