Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

ΓΕΝΟΠ σε Παπακωνσταντίνου: “Ποιός σου είπε οτι είμαστε υπεράριθμοι;”

ΓΕΝΟΠ σε Παπακωνσταντίνου: “Ποιός σου είπε οτι είμαστε υπεράριθμοι;”

Δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στη ΔΕΗ, αντίθετα υπάρχει τεράστια έλλειψη σε όλες τις κατηγορίες και στους διοικητικούς υπαλλήλους, υποστηρίζει η ΓΕΝΟΠ σε ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται στην επιστολή, η ΔΕΗ το 1994 είχε 36.710 εργαζόμενους και σήμερα µε σχεδόν διπλάσια εργοστάσια, µε χιλιάδες χιλιόµετρα περισσότερο δίκτυο σε όλα τα επίπεδα τάσης και µε εκατοντάδες χιλιάδες περισσότερους καταναλωτές, έχει 15.462 λιγότερους.

Ειδικά οι διοικητικοί υπάλληλοι, από 6.717 το 1996 είναι σήμερα 3.905 και “η μεγαλύτερη απόδειξη ότι δεν υπάρχουν πλεονάζοντες”, αναφέρει η ΓΕΝΟΠ, “είναι ότι εκατοντάδες καταστήματα εμπορίας είναι χωρίς το απαραίτητο προσωπικό µε αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι καταναλωτές”.

Η ΓΕΝΟΠ αναφέρει τέλος ότι στο πλαίσιο του κανόνα πέντε αποχωρήσεις προς μία πρόσληψη το ΔΣ της ΔΕΗ ζήτησε τον Απρίλιο να εγκριθεί η πρόσληψη 470 υπαλλήλων, μεταξύ αυτών και διοικητικοί και ζητά την εξαίρεση της επιχείρησης από τους περιορισμούς στις προσλήψεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θα σαρώσουν στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα για να συμπληρώσουν την λίστα της εφεδρείας

Το φιάσκο της εφεδρείας – Δείτε τι έστειλαν οι οργανισμοί – Ελλάδα

Εφεδρεία: Αλλοι έστειλαν τις λίστες και άλλοι όχι – Θα δοθεί παράταση; – Ελλάδα

Ρέππας: Άρση μονιμότητας και κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων στο Δημόσιο – Ελλάδα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε