Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: “Δεν θα εισπράξουμε το χαράτσι!”

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: “Δεν θα εισπράξουμε το χαράτσι!”

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δήλωσε στο Νewsit  ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να εισπράξουν τον ειδικό φόρο στα ακίνητα που ανακοίνωσε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά  ο κύριος Νικος Φωτόπουλος “η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ δε θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί η επιχείρηση του ελληνικού λαού ως καουμπόης και σερίφης βάζοντας το περίστροφο στον κρόταφο του μεροκαματιάρη και του άνεργου που δε μπορεί να πληρώσει και το νέο έκτακτο χαράτσι. Η ΔΕΗ φτιάχτηκε από το υστέρημα του ελληνικού λαού και είναι για τον υπηρετεί και όχι για να τον εκβιάζει”.

Στο ερώτημα πως θα καταφέρει η ΓΕΝΟΠ να μην εισπράξει το νέο φόρο ο κύριος Φωτόπουλος αποσαφήνισε “οι εργαζόμενοι θα εμποδίσουμε την έκδοση και αποστολή λογαριασμών που θα εμπεριέχουν το νέο χαράτσι αν και εφόσον συνοδεύεται με την υποσημείωση “όποιος δεν πληρώνει” θα του κόβεται το ρεύμα. Με τα όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής έτσι σχεδιάζεται. Αυτό εμείς δε θα το επιτρέψουμε, γιατί ήδη τώρα 2,5 εκατομμύρια συνάνθρωποί είναι στο περιθώριο εξαιτίας αυτών των πολιτικών. Δεν είναι δυνατόν στον άνεργο και στον μεροκαματιάρη που δεν έχει να φάει να του κόψουμε το ρεύμα. Η εταιρεία μπορεί να βγάζει τους λογαριασμούς αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να εργαστούν οι υπάλληλοι. Εμείς θα μιλήσουμε με τους συναδέλφους μας και δεν πρόκειται να υλοποιήσουμε τέτοια εντολή. Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται η ΔΕΗ ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Την αντίδραση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη προκάλεσε η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ ότι θα εμποδίσει την είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της επιχείρησης.

«Είναι δυνατόν τώρα να υπάρχει αυτή η ανακοίνωση; Εγώ απλώς κάνω ένα ερώτημα. Πριν λίγο καιρό αφέθηκε να εννοηθεί ότι δεν πρέπει οι εφοριακοί να εισπράττουν τους φόρους, οι καταστηματάρχες δεν αποδίδουν το ΦΠΑ, δεν δίνουν αποδείξεις παντού. Πού θα πάει;» αναρωτήθηκε ο κ. Μαγκριώτης.

Ο υφυπουργός Υποδομών ανέφερε επίσης πως το δημόσιο που χτίστηκε πριν από δεκαετίες πρέπει να αλλάξει “σε πυκνό χρόνο” και αναγνώρισε ότι οι ανισότητες με τα επιδόματα στους μισθούς των υπαλλήλων δόθηκαν και με πελατειακές πολιτικές.
«Υπάρχουν πάρα πολλά επιδόματα, κρυφά δυστυχώς, που δόθηκαν κάτω από ιδιόμορφες συνθήκες, κάτω από εκβιασμούς, κάτω από πιέσεις, κάτω από υποχωρήσεις, κάτω από πελατειακές πολιτικές των πολιτικών και των κυβερνήσεων. Αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτά όλα πρέπει να διευκρινιστούν. Πρέπει να αποσαφηνιστούν για να υπάρχει δικαιοσύνη μέσα σε πολύ πυκνό χρόνο» είπε χαρακτηριστικά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τυφλό χαράτσι πάνω από 2.500 ευρώ – Το “μάρμαρο” πληρώνουν οι ενοικιαστές

Αντιδρούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στο νέο χαράτσι

Οι αντιδράσεις των κομμάτων στις ανακοινώσεις Βενιζέλου

Εικόνα απελπισίας έδωσε η κυβέρνηση από την ΔΕΘ

Ντου Βενιζέλου στα ακίνητα – Θα πληρώνουμε για δύο χρόνια ειδικό τέλος μέσω ΔΕΗ – ”Κολασμένοι” οι επόμενοι μήνες – Σε ποιούς κόβει έναν μισθό

Καταιγιστικές εξελίξεις – Οι Γερμανοί δεν διαψεύδουν το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε