Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Γαλλικά ΜΜΕ: “Θαρραλέα η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα”

Γαλλικά ΜΜΕ: “Θαρραλέα η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα”
Σχόλια του γαλλικού Τύπου για την αυριανή επίσκεψη Μέρκελ, στην Αθήνα. Ως επίσκεψη «κατευνασμού» και «ελπίδας» χαρακτηρίζει ο γαλλικός τύπος την αυριανή επίσκεψη της ‘Ανγκελας Μέρκελ στην Αθήνα.

«Η ‘Ανγκελα Μέρκελ πηγαίνει στην Αθήνα για να υποστηρίξει τις ελληνικές προσπάθειες», είναι ο τίτλος που χρησιμοποιείται στις ιστοσελίδες πολλών μίντια και περιοδικών. Παράλληλα, αναγνωρίζεται πολιτικό «κουράγιο» στην καγκελάριο, «ύστερα από τρία χρόνια κρίσης, εκπλήξεων και αμφιβολιών, όπου επανειλημμένα είχε αμφισβητηθεί η τύχη της Ελλάδας στην ευρωζώνη».
 
«Η θαρραλέα και καθησυχαστική επίσκεψη της Μέρκελ, αύριο στην Αθήνα», είναι ο τίτλος της οικονομικής εφημερίδας Λεζ Εκό. Στον δε υπότιτλό της υπογραμμίζει: « Η επίσκεψη της καγκελαρίου δίνει μια νέα ελπίδα για έναν συμβιβασμό, ώστε να βοηθηθεί η χώρα να παραμείνει στην ευρωζώνη και να βγεί από την, χωρίς τέλος, κρίση». Η συντάκτρια του άρθρου αναφέρεται στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των τριών αυτών χρόνων, η Γερμανία δεν σταμάτησε να αναρωτιέται για το μερίδιο ευθύνης της στην ΕΕ, γι’ αυτό και η επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα, πέρα από το πολιτικό κουράγιο έχει και συμβολικό χαρακτήρα. Στην Αθήνα ερμηνεύτηκε άμεσα ώς σημάδι αλληλεγγύης απέναντι στην Ελλάδα, που περνάει την τέταρτη χρονιά δημοσιονομικής λιτότητας και στερήσεων, λέει η συντάκτρια. Υπογραμμίζει, παράλληλα, ότι «με τον ερχομό στην εξουσία του Αντώνη Σαμαρά, ο τόνος έχει αλλάξει στο Βερολίνο. Πέρα από κάθε προσδοκία, αυτός που αρνήθηκε να ψηφίσει το σχέδιο λιτότητας που απαιτούσε η τρόικα τον Ιούνιο του 2011, ο φιλελεύθερος Αντώνης Σαμαράς, βρήκε τον τρόπο να πείσει την Αγκελα Μέρκελ για την ικανότητά του μεταρρυθμίσει την Ελλάδα».
 
Για τη Φιγκαρό, «καταλυτικό» ρόλο για την απόφαση-έκπληξη της καγκελαρίου να μεταβεί στην Αθήνα, έπαιξε η συνέντευξη του ‘Ελληνα πρωθυπουργού στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. « Για πρώτη φορά ύστερα από πενταετία » υπογραμμίζει στην ιστοσελίδα της, « πραγματοποιείται αυτή η κατευναστική επίσκεψη, μετά τη δημοσίευση στη Γερμανία μιας συνέντευξης- σοκ του ‘Ελληνα πρωθυπουργού».
 
Η Φιγκαρό εκτιμά ότι με τη « δραματική του έκκληση», μέσω της μεγάλης αυτής οικονομικής εφημερίδας, ο Αντώνης Σαμαράς κατόρθωσε «να αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές» της καγκελαρίου. Συγχρόνως, πέτυχε «να ευαισθητοποιήσει και το σύνολο των γερμανικών μίντια, με τον παραλληλισμό που έκανε της κατάστασης της Ελλάδας με το τέλος της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, που με την πτώση της άνοιξε τον δρόμο για την εξουσία στον Αδόλφο Χίτλερ».
 
Στη σημερινή έντυπη έκδοσή της, η Φιγκαρό επικεντρώνεται «στα αυστηρά μέτρα προστασίας, που παρόμοια δεν έχει δει η χώρα από την επίσκεψη Κλίντον το 99».
 
« Οι Ελληνες περιμένουν τη Μέρκελ αποφασισμένοι», λέει η οικονομική Λα Τριμπίν, δίνοντας έμφαση στη δυσαρέσκεια πολλών Ελλήνων κατά της καγκελαρίου αλλά και του γερμανικού τύπου. Κάνει αναφορά στα καλέσματα για τις αυριανές διαδηλώσεις, υπογραμμίζει όμως ότι «αυτή η αναπάντεχη παρουσία» της Μέρκελ στην Αθήνα, «είναι μια πράξη στήριξης» για τη χώρα.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρυφτούλι με την ώρα άφιξης της Μέρκελ στην Αθήνα! – Ξεχάστε το ΜΕΤΡΟ από σήμερα στις 15.00! – Κλειστοί οι σταθμοί σε ΣΥΝΤΑΓΜΑ και ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ!

Ένα προς ένα θα παρουσιάσει τα μέτρα στην Μέρκελ ο Σαμαράς – “Φρούριο” η Αθήνα την Τρίτη

Μετά την Μέρκελ έρχεται ο Νταβούτογλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε