Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 24 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Γαλλικό Αεροπλανοφόρο στο Αιγαίο

Γαλλικό Αεροπλανοφόρο στο Αιγαίο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.03.2010 | 09:23
Πρώτη δημοσίευση: 09.03.2010 | 09:23

Μήνυμα προς τους γείτονες η αεροναυτική άσκηση της Ελλάδας και της Γαλλίας στο Ιόνιο και το Αιγαίο

σε μια κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά θέματα και την ώρα που οι Τούρκοι προκαλούν σε κάθε ευκαιρία και με όλα τα μέσα ακόμη και στην περίπτωση των ερευνών για λαθρομετανάστες.

Το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Charles de Gaule, η ναυαρχίδα του Γαλλικού Στόλου ήδη πλέει στα ελληνικά χωρικά ύδατα στην περιοχή του Ιονίου συνοδευόμενο από δύο πλοία συνοδείας.

Η αεροναυτική άσκηση σε Ιόνιο και Αιγαίο θα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των δύο χωρών και μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τους Έλληνες πιλότους και ναυτικούς να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους.

(ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΥΠΟΥ RAFALE)

Το καμάρι του Γαλλικού Ναυτικού φέρει αεροσκάφη τύπου Rafale, Super Etendard και Hawkeye τα οποία θα κάνουν κοινές ασκήσεις με όλους τους τύπους των ελληνικών αεροσκαφών.

Τα γαλλικά αεροσκάφη, όπως και τα ελληνικά τύπου mirage ως γνωστός αποτελούν το... μεγάλο μυστήριο για τους γείτονες καθώς η τεχνολογία, οι τακτικές και οι δυνατότητές τους, τους είναι άγνωστες. 

Οι Έλληνες πιλότοι θα έχουν ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε προηγμένα μαχητικά όπως το Rafale, ενώ η εμπειρία γενικά για την αεροπορία θα είναι χρήσιμη καθώς θα αξιολογηθούν στην πράξη και υποψήφια προς αγορά οπλικά συστήματα.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο