Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Γάμοι και κηδείες με συμβολαιογράφο για να πιάσουν τα "φαντάσματα"

Γάμοι και κηδείες με συμβολαιογράφο για να πιάσουν τα `φαντάσματα`
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.10.2012 | 06:21
Πρώτη δημοσίευση: 10.10.2012 | 21:15

Πρόκειται για το νέο σύστημα του υπουργείου Εργασίας με ονομασία "ΑΡΙΑΔΝΗ" το οποίο θα εφαρμοστεία πό το 2013 με σκοπό να εξαλέιψει τους συνταξιούχους "φαντάσματα".

Το νεό σύστημα ΑΡΙΑΔΝΗ θα παρουσιαστεί μέσα στις επόμενες ημέρες και θα υποκαταστήσει την online σύνδεση μετάξύ ληξιαρχείων και ασφαλιστικών ταμείων, που δε υπάρχει μέχρι στιγμής! Έτσι τα ληξιαρχεία δεν μπορούν εγκαίρως να ειδοποιήσουν τα Ταμεία για το θάνατο του ασφαλισμένου,για να διακοπεί η καταβολή της σύνταξης, με αποτέλεσμα τρίτα πρόσωπα να εισπράττουν τη σύνταξη των πεθαμένων για χρόνια μετά το θάνατο των συγγενών τους, ζημιώνονταςμε αυτόν τον τρόπο τα Ταμεία.

Το νέο σύστημα προβλέπει την καθιέρωση ειδικών συμβολαιογραφικά πιστοποιητικών, που θα είναι υποχρεωτικό να εκδοθούν πριν από το γάμο ή την ταφή ασφαλισμένων. Συνεπώς, το βάρος πέφτει και πάλισ τους πολίτες αφού θα καλούνται να πληρώσουν συμβολαιογράφο επειδή το κράτος δεν μπορεί να συνδέσει τα ληξιαρχεία με τα ασφαλιστικά ταμεία.

Αν το νέο σύστημα αποδώσει καρπούς και το ΙΚΑ και τα άλλα Ταμεία σταματήσουν να κυνηγούν τους ανυπόγραφους συνταξιούχους τότε, σύμφωνα με το υπουργείο, θα αποσυρθεί και η διαδικασία της απογραφής, που ταλαιπωρεί ασθενείς και ηλικιωμένους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάνω από 90.000 οι συνταξιούχοι φαντάσματα!

Εξαφανίστηκαν 50.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ!!!   Διαδώστε αυτό το άρθρο