Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Γενική Γραμματεία Ισότητας για Αχτσιόγλου – Νοτοπούλου: Μετατρέπονται σε βορά ενός αδηφάγου κιτρινισμού

Γενική Γραμματεία Ισότητας για Αχτσιόγλου – Νοτοπούλου: Μετατρέπονται σε βορά ενός αδηφάγου κιτρινισμού

«Αυτή τη φορά στο στόχαστρο βρέθηκαν η νέα Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και η επικεφαλής του νέου Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, οι οποίες είχαν την «ευκαιρία» να ακούσουν ως γυναίκες από… συμβουλές για την ερωτική τους ζωή έως στυλιστικές παρεμβάσεις» αναφέρει η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων με αφορμή τα σεξιστικά σχόλια σε βάρος των δύο γυναικών.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων:

Τα σεξιστικά σχόλια σε βάρος γυναικών που δραστηριοποιούνται στην πολιτική και εμφανίζονται στη δημόσια σφαίρα αποτελούν πλέον σύνηθες φαινόμενο και συχνή πρακτική των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Μια οποιαδήποτε περιήγηση στα κοινωνικά δίκτυα, μέσα από ανώνυμες και μη αναρτήσεις, αρκεί να αποδείξει ότι οι γυναίκες της πολιτικής κρίνονται για οτιδήποτε άλλο παρά για τον πολιτικό τους λόγο και το έργο τους. Άλλωστε, ζητήματα ανισότητας έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς ακόμη και στον κορυφαίο δημοκρατικό θεσμό, το Ελληνικό Κοινοβούλιο, υποβαθμίζοντας τις γυναίκες.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο βρέθηκαν η νέα Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρία Έφη Αχτσιόγλου και η επικεφαλής του νέου Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη κυρία Κατερίνα Νοτοπούλου, οι οποίες είχαν την «ευκαιρία» να ακούσουν ως γυναίκες από… συμβουλές για την ερωτική τους ζωή έως στυλιστικές παρεμβάσεις.

Και εάν δεν είναι ορατός ο σεξισμός, αρκεί να βάλουμε στη θέση τους έναν οποιοδήποτε νέο άνδρα Υπουργό ή επικεφαλής γραφείου Πρωθυπουργού και ας αναρωτηθούμε: Θα ακούγαμε ή θα διαβάζαμε ποτέ για τα παπούτσια του, το κοστούμι του ή το κούρεμά του; Θα μας απασχολούσε με ποιον ή ποια σχετίζονται;

Δεν αμφισβητούμε ότι ο κάθε πολιτικός και η κάθε πολιτικός και δημόσιο πρόσωπο υποβάλλονται σε πολυεπίπεδη κριτική. Ωστόσο, θα πρέπει να προσδιορίσουμε ότι οι γυναίκες συγκεκριμένα είναι εκείνες που μετατρέπονται σε βορά ενός αδηφάγου κιτρινισμού, με στόχο τον αποπροσανατολισμό και την παραγωγή και αναπαραγωγή σεξιστικών πρακτικών, που υπονομεύουν την πολιτική οντότητα και δράση τους μετατρέποντάς τις σε σεξουαλικά αντικείμενα.

Αναμφίβολα, η οποιαδήποτε κριτική πρέπει να εστιάζει στις ικανότητες, στην αποτελεσματικότητα άσκησης καθηκόντων και στην άρθρωση του πολιτικού λόγου και όχι στο νεαρό της ηλικίας ή σε μία «ευπρεπή» εμφάνιση.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων συνεχίζει εκ του ρόλου της να αγωνίζεται για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών, έχοντας σε καιρό αντίξοων συνθηκών ως άμεση προτεραιότητα της την με πολλαπλούς τρόπους ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινής γνώμης στα θέματα ισότητας και άρσης των έμφυλων στερεοτύπων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε