Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 12 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Γεννήθηκε ζωή απο τραγικό θάνατο 16χρονου

Γεννήθηκε ζωή απο τραγικό θάνατο 16χρονου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.12.2011 | 15:20
Πρώτη δημοσίευση: 23.12.2011 | 15:10

Το αγόρι ήταν εγκεφαλικά νεκρό και οι γονείς του βρήκαν τη δύναμη να δωρίσουν τα όργανά του.

Ο 16χρονος έπεσε θύμα τροχαίου και τις τελεταίες ημέρες νοσηλευόταν με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Χθες άφησε την τελευταία του πνοή. 'Εσωσε όμως πέντε συνανθρώπους μας...

Η διαδικασία της δωρεάς ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης, μετά την πιστοποίηση του εγκεφαλικού θανάτου του αγοριού.

"Στη δύσκολη αυτή ώρα, η οικογένειά του, επιδεικνύοντας μεγαλείο ψυχής, πήρε την απόφαση να δωρίσει τα όργανά του σε ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας, οι οποίοι ανέμεναν για χρόνια τη μεταμόσχευση", αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων που ξεκίνησε τις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεργασία με τον Διευθυντή και τους γιατρούς της ΜΕΘ του Ναυτικού Νοσοκομείου, για να στηθεί η «γέφυρα ζωής».

Η ομάδα λήψης του νοσοκομείου «Λαϊκό» προσήλθε για τη λήψη των νεφρών και η ομάδα οφθαλμιάτρων του νοσοκομείου «Αττικό» για τους κερατοειδείς. Το ήπαρ, αφαιρέθηκε από την ομάδα του Λαϊκού για λογαριασμό της Κλινικής Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκρατείου και μεταφέρθηκε άμεσα από τον ΕΟΜ στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», από όπου εστάλη στη Θεσσαλονίκη με την πρώτη διαθέσιμη πτήση.

Τα όργανα μεταμοσχεύονται σήμερα. Το ήπαρ σε 59χρονη γυναίκα στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, ο ένας νεφρός, σε ασθενή στο Λαϊκό νοσοκομείο, ο δεύτερος νεφρός, σε ασθενή του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης ενώ οι κερατοειδείς θα μεταφερθούν στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, καθώς εκεί υπάρχουν υποψήφιοι λήπτες.

"Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων εκ μέρους των ληπτών, που διανύουν το πρώτο μετεγχειρητικό στάδιο, αισθάνεται την ανάγκη, μαζί με τα θερμά του συλλυπητήρια, να ευχαριστήσει από καρδιάς την οικογένεια του νεαρού δότη, για την απόφαση να δωρίσει τα όργανα του εκλιπόντος και να δώσει με αυτό τον τρόπο ζωή σε πέντε συνανθρώπους μας, με την ευχή η πράξη αυτή να απαλύνει τον πόνο της απώλειας", καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΟΜ.

Διαβάστε επίσης
Ένας θάνατος, πέντε ζωές

Ένας 56χρονος σώζει 4 ανθρώπους
   Διαδώστε αυτό το άρθρο