Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ 14 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Γερμανικές χρυσές δουλειές με ελληνικά κοσμήματα!

Γερμανικές χρυσές δουλειές με ελληνικά κοσμήματα!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.10.2011 | 12:24
Πρώτη δημοσίευση: 23.10.2011 | 12:12

Χρυσές – στην κυριολεξία – δουλειές κάνουν την τελευταία περίοδο στην Ελλάδα ενεχυροδανειστήρια που στήνονται και από εταιρείες με έδρα τη Γερμανία, τη Βρετανία και χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Πρώτου Θέματος” το ΣΔΟΕ πραγματοποιεί έρευνα σε Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις αλλά και σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας μέσω του Ίντερνετ.

Προκύπτει ότι ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια με αφορμή το πρόβλημα στενότητας που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, ότι πολλές φορές λειτουργούν χωρίς να κόβουν παραστατικα δηλαδή φοροδιαφεύγοντας, ότι κοσμήματα και οικογενειακά κειμήλια φεύγουν συχνά για εξωτερικό και ο ιδιοκτήτης δεν τα ξαναβλέπει, ενώ εξετάζονται και περιπτώσεις ξεπλύματος.

Όπως αναφέρει το “Θέμα” κατά τραγική ειρωνία την πόρτα της άνθησης του επαγγέλματος στην Ελλάδα άνοιξε και η απελευθέρωση των επαγγελμάτων, που τυπικά ισχύει από τις 2 Ιουλίου.

Η έρευνα του ΣΔΟΕ έδειξε ότι ενώ ο πραγματικός ιδιοκτήτης είναι ξένος επιλέγεται ένας έλληνας εκπρόσωπος για να διευθύνει τις δουλειές εδώ και ότι τα περισσότερα από τα ενεχυροδανειστήρια που έχουν ανοίξει το τελευταίο διάστημα έχουν τη βάση τους σε άλλες χώρες όπως τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και χώρες της Ανατ. Ευρώπης, όπως Ρουμανία, Πολωνία, Βουλγαρία κ.α.

Η νέα αυτή γενιά ενεχυροδανειστών σύμφωνα με το “Θέμα” δεν κρατά τα κοσμήματα μέχρι να μπορέσει να ξεπληρώσει αυτός που τα άφησε. Αντιθέτως τα λιώνουν ώστε να τα “εξαφανίσουν” και τα περνούν με παραστατικά περί “αγοράς χρυσού” από το τελωνείο.   Διαδώστε αυτό το άρθρο