Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Γερμανικός Τύπος: Η Ελβετία «παγώνει» τους λογαριασμούς Λαυρεντιάδη

Οι ελβετικές αρχές “πάγωσαν” τρεις τραπεζικούς λογαριασμού του Έλληνα επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, πρώην επικεφαλής της τράπεζας Proton, γράφει η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

Μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής της εισαγγελίας της Αθήνας, δεσμεύτηκαν 158 εκατ. ευρώ που ήταν κατατεθειμένα σε τρεις λογαριασμούς που είχε ανοίξει ένας διαχειριστής κεφαλαίων για λογαριασμό του κ. Λαυρεντιάδη, γράφει η εφημερίδα.

Ερωτηθείσα σχετικά με το “πάγωμα” των κεφαλαίων, μια εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Δικαιοσύνης και της αστυνομίας της Ελβετίας, η Ίνγκριντ Ρίσερ, είπε ότι «είναι αρχή μας να μην σχολιάζουμε κανένα προσωρινό μέτρο το οποίο λαμβάνεται στο πλαίσιο οποιασδήποτε ποινικής διαδικασίας».

Η Proton είχε αναχρηματοδοτηθεί από το ελληνικό κράτος τον περασμένο Οκτώβριο. Από τον Ιανουάριο του 2011 αποτελεί το αντικείμενο δικαστικής έρευνας. Σε βάρος του κ. Λαυρεντιάδη, διεξάγεται έρευνα για κατάχρηση δημόσιου χρήματος.

Σύμφωνα με την Suddeutsche Zeitung, οι συνεργάτες του και ο ίδιος έχουν μεταφέρει σε «ασφαλείς» τοποθεσίες στο εξωτερικό περί τα 700 εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να δεσμευθούν οι λογαριασμοί του Λαυρεντιάδη στην Ελβετία ζητεί ο εισαγγελέας

Καταπέλτης κατά του Λ.Λαυρεντιάδη η Proton Bank

Τρίτη προθεσμία για Λαυρεντιάδη – Φέρεται να δηλώνει ότι θα επιστρέψει 200 εκατ στην Proton

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε