Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Για 2η φορά στο δικαστήριο η… γαλλοτραφής Αντωνία Ηλία

Για 2η φορά σήμερα θα προσαχθεί στο τοπικό δικαστήριο του Λονδίνου, στην περιοχή του Γουεστμίνστερ, η συλληφθείσα ως Αντωνία Ηλία, φυγόδικη πρώην πρωτοδίκης, προκειμένου να αντιμετωπίσει το αίτημα των ελληνικών αρχών, για έκδοσή της στην Ελλάδα.

Είχε συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη το βράδυ στην πόλη Μπράιτον όπου δίδασκε γαλλικά στο τοπικό κολλέγιο “Σιτι Κόλετζ”.

Κατά την πρώτη προσαγωγή της, το δικαστήριο δεν συζήτησε την έκδοση της στην Ελλάδα γιατί η Αντωνία Ηλία ισχυρίσθηκε -και μάλιστα ορκίσθηκε στο δικαστήριο- ότι είναι άλλο πρόσωπο, ονομάζεται Αντωνία Ζαμέν, είναι Γαλλίδα υπήκοος, γεννημένη από Γάλλους γονείς στην πόλη Αμιένη της Γαλλίας, και το επάγγελμά της είναι δασκάλα γαλλικών.

Το δικαστήριο αποφάσισε την συνέχιση της κράτησης της μέχρι σήμερα, προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία για να διευκρινισθεί η ταυτότητά της.

Στο δικαστήριο κατατέθηκε από την πολιτική αγωγή ότι στη στο διαμέρισμα της Αντωνίας Ηλία στο Μπράιτον βρέθηκαν, ελληνικό διαβατήριο, ελληνική ταυτότητα και ελληνική άδεια οδήγησης στο όνομα Αντωνία Ηλία. Το δικαστήριο έχει δώσει στην φυγόδικη Ελληνίδα δωρεάν νομική βοήθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γαλλίδα η φυγόδικος Αντωνία Ηλία;

Καθυστέρησε λόγω πριγκιπικού γάμου η σύλληψη της Αντωνίας Ηλία! – Έχει καταδικαστεί ερήμην για το παραδικαστικό 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε