Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Για 49η ημέρα συνεχίζουν οι Αγανακτισμένοι

 Αμετακίνητοι από την Πλατεία Συντάγματος δηλώνουν οι «αγανακτισμένοι» πολίτες οι οποίοι παραμένουν για 49η ημέρα και οργανώνονται για τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Αργά το απόγευμα πραγματοποιήθηκε «άτυπη» συνάντηση του συντονιστικού και εκπρόσωποι των ομάδων και των φορέων κατέθεσαν προτάσεις, ανά τομέα και θεματική ενότητα, προκειμένου αύριο να συζητηθούν εκτενώς και να ληφθούν αποφάσεις.

Σε ότι αφορά τις δηλώσεις της Δημοτικής Αρχής για απομάκρυνση των σκηνών που έχουν τοποθετήσει οι «αγανακτισμένοι» στην Πλατεία Συντάγματος, με ανακοίνωση της «λαϊκής συνέλευσης» δηλώνεται ότι θα παραμείνουν μέχρι να αποφασιστεί από τους ιδίους το αντίθετο.

Στο μεταξύ, συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς την Βουλή διοργάνωσε η Πρωτοβουλία «Ένα καράβι για τη Γάζα». Οι διαδηλωτές ζήτησαν την άρση της απαγόρευσης του απόπλου για το «Στόλο της Ελευθερίας», ενώ κατηγόρησαν την κυβέρνηση για τη στάση της στο συγκεκριμένο θέμα. Όταν η πορεία έφθασε στην Πλατεία Συντάγματος, οι διαδηλωτές ζήτησαν από το κίνημα των «αγανακτισμένων» να καταδικάσει τη στάση της κυβέρνησης και να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των Παλαιστινίων.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν μέλη της Πρωτοβουλίας, συλλόγων της «Ιντιφάντα» και της Συμμαχίας «Σταματήστε τον Πόλεμο», ενώ ψήφισμα συμπαράστασης έχει εκδώσει και το Διεθνές συνδικάτο Λιμενεργατών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε