Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Για γέλια και για κλάματα – Αύριο στις 09:00 το νέο ραντεβού στην Ευελπίδων για τα σκουπίδια

, ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Θέατρο του παραλόγου παίχτηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων πριν τη νεα αναβολή
– Η δικαστής που είχε οριστεί, ζήτησε εξαίρεση αλλά το αίτημά της απορρίφθηκε
– “Πιστεύω πως δε θα εκδικαστεί σήμερα η υπόθεση” δήλωσε στο NewsIt ο Θέμης Μπαλασόπουλος
– Δε μαζεύουν σκουπίδια από νοσοκομεία και σχολεία οι εργαζόμενοι!

Ακόμη ένα επεισόδιο στο παράλογο σίριαλ των σκουπιδιών που παίζεται τις τελευταίες μέρες παρακολουθήσαμε από το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Επρόκειτο να συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο δήμος Αθηναίων, ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Για μια ακόμη φορά, όλες οι πλευρές έπαιξαν με τα νεύρα των πολιτών, που βλέπουν τα σκουπίδια να παραμένουν στους δρόμους, απειλώντας την υγεία τους. Λύση δε δόθηκε ούτε και σήμερα. Και οι πολίτες θα παραμείνουν σε κατάσταση ομηρείας τουλάχιστον μέχρι αύριο, όταν και ορίστηκε να εκδικαστεί η υπόθεση. Το… ραντεβού “κλείστηκε” και πάλι στις 09:00 το πρωί, μένει να δουμε αν οι δικαστές θα είναι εκεί, οι δικηγόροι της ΠΟΕ ΟΤΑ θα πάρουν άδεια να βρεθούν στην Ευελπίδων και αν τελικά θα βγει απόφαση.

«Τα ιδιωτικά απορριμματοφόρα έχουν μαζέψει τα σκουπίδια από το Κολωνάκι, εκεί όπου οι κυβερνώντες πίνουν τον καφέ τους», είπε ο Θέμης Μπαλασόπουλος, απαντώντας στον υφυπουργό Εσωτερικών, Πάρη Κουκουλόπουλο που είχε δηλώσει πως μέχρι τη Δεύτερα θα έχουν καθαριστεί όλοι οι δρόμοι της Αθήνας.

Αναφερόμενος στην αναβολή της εκδίκασης, ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ δήλωσε: «σήμερα η ελληνική δικαιοσύνη έσωσε τα προσχήματα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και δε μας τρομοκρατεί καμία απειλή της κυβέρνησης ότι θα βρει άλλους μηχανισμούς για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Από αύριο, εμείς θα μαζεύουμε και πάλι τα σκουπίδια σε ευαίσθητους χώρους (νοσοκομεία, σχολεία κτλ). Ήδη κάναμε αποδεκτό το αίτημα της ΑΔΕΔΥ να καθαρίσουμε τους χώρους απ’ όπου θα περάσει η πορεία».

Τί προηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Με τα σκουπίδια… βουνό έξω από σχολεία και νοσοκομεία, τους δρόμους σε κακό χάλι και τη δημόσια υγεία να απειλείται, δήμος Αθηναίων και ΠΟΕ ΟΤΑ διασταυρώνουν σήμερα τα ξίφη τους στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Προσπαθούν τουλάχιστον, γιατί από τις 08:45 το πρωί που ήταν προγραμματισμένη η συζήτηση για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει ο δήμος Αθηναίων, όλο εμπόδια εμφανίζονται και όλα δείχνουν ότι απόφαση δύσκολα θα βγει σήμερα!

Η δικαστής που είχε οριστεί για την υπόθεση ζήτησε εξαίρεση, αλλά το αίτημά της απορρίφθηκε. Τώρα, όπως δήλωσε στο NewsIt, ο Θέμης Μπαλασόπουλος, συζητείται το αίτημα της ΠΟΕ ΟΤΑ για αναβολή της εκδίκασης. Η Ομοσπονδία των εργαζομένων έχει πάει στο δικαστήριο χωρίς συνηγόρους, αφού η αποχή των δικηγόρων συνεχίζεται και σήμερα, ενώ ο δικηγορικός σύλλογος δεν έδωσε άδεια στα μέλη του να πάνε στο δικαστήριο!
Συγχρόνως, από τις 12:00 έως τις 15:00 τα δικαστήρια διακόπτουν τη λειτουργία τους, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων των δικαστικών υπαλλήλων.

«Ο δικηγόρος του Δήμου έχει ρητή εντολή να προχωρήσει στις διαδικασίες για να γίνει η εκδίκαση», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ.

«Εμείς πιστεύουμε ότι σήμερα δε θα προλάβει να εκδικαστεί η υπόθεσή μας. Ούτως ή άλλως, θα συνεχίσουμε τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις. Ακόμη κι αν κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, μας καλύπτει η απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ», είπε στο NewsIt ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος!

Ακούστε τη δήλωσή του:

Στα χαρακώματα από νωρίς!
Η κυβέρνηση «έπαιξε» το… χαρτί των ιδιωτών, αλλά οι εργαζόμενοι στην ΠΟΕ ΟΤΑ κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και τα σκουπίδια εξακολουθούν να πνίγουν την Αττική.

Ως αντίδραση στην «επιστράτευση» ιδιωτών, που από το Σάββατο έχουν βγει στους δρόμους και μαζεύουν τα σκουπίδια αλλά δεν έχουν που να τα πάνε, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα εξήγγειλαν –από σήμερα Δεύτερα- 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες!

Και όχι μόνο αυτό, αλλά σταμάτησε και τα δρομολόγια σε νοσοκομεία, λαϊκές αγορές και σχολεία. «Δε μαζεύουμε τίποτα», ήταν η «απάντηση» της ΠΟΕ ΟΤΑ. Βουνά σκουπιδιών παραμένουν στους δρόμους της Αθήνας και το κυριότερο, σε ευαίσθητα σημεία. Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, έκανε έκκληση τους εργαζομένους στην καθαριότητα, να μαζέψουν τα σκουπίδια έστω από τα ευπαθή σημεία.

«Οι εργαζόμενοι δεν μαζεύουν σήμερα ούτε τα νοσοκομειακά απόβλητα (…) διακυβεύεται η δημόσια υγεία ας πρυτανεύσει η κοινή λογική», είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και σε δραματικούς τόνους έκρινε ότι «το μόνο που απομένει είναι ο στρατός». Προειδοποίησε ότι αν δεν γίνει η αποκομιδή των σκουπιδιών από αυτά τα σημεία, απειλείται άμεσα η δημόσια υγεία.

«Δε δουλεύει τίποτα. Παρεμποδίζουμε με μαζικές συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες τον απεργοσπαστικό μηχανισμό των ιδιωτών που στήνει η κυβέρνηση. Κλείνουμε όλες τις υπηρεσίες που μέχρι σήμερα λειτουργούσαν και καταλαμβάνουμε όλα τα δημοτικά κτίρια», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ ΟΤΑ, με την κατάσταση να οδηγείται στα άκρα και σε επικίνδυνα -για τη δημόσια υγεία- μονοπάτια.

Και όλα αυτά ενώ η κυβέρνηση έχει ήδη έτοιμα τα Προεδρικά Διατάγματα για την κατάργηση των τομέων καθαριότητας των δήμων Αττικής και Θεσσαλονίκης και σε περίπτωση που οι κινητοποιήσεις δεν ανασταλούν άμεσα, θα τα ενεργοποιήσει, αναθέτοντας την καθαριότητα σε ιδιώτες.

Αυτό σημαίνει απολύσεις για τους εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας των δήμων ή στην…. καλύτερη περίπτωση, εφεδρεία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟY – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά τις επιθέσεις βγάζουν το στρατό στο δρόμο – Στρατιώτες θα οδηγούν τα ιδιωτικά απορριμματοφόρα

Ο “πόλεμος” κλιμακώνεται – “Ενισχύουμε τα μπλόκα” λέει η ΠΟΕ ΟΤΑ

Φραστική επίθεση συνδικαλιστών ΠΟΕ ΟΤΑ στον Κουκουλόπουλο

ΠΟΕ – ΟΤΑ: “Θα αποτρέψουμε με κάθε τρόπο την αποκομιδή των απορριμάτων”

Είναι ανίκανοι να λύσουν το πρόβλημα με τα σκουπίδια – Ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλο

Ανίκανη Πολιτεία – Κενό γράμμα οι νόμοι – Η Αθήνα βουλιάζει στα σκουπίδια και παρά τις εισαγγελικές εντολές η χωματερή είναι κλειστή!

Νέα απεργία των εργαζομένων παρά τις απειλές για απολύσεις και εφεδρεία – Ιδιώτες μαζεύουν ήδη τα σκουπίδια από κεντρικούς δρόμους

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε