Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Για… λίγους το πλαφόν στα καύσιμα

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Ικανοποιημένοι φαίνεται ότι είναι οι “εγκέφαλοι” της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας από τις τιμές των καυσίμων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλους νομούς της χώρας

που σύμφωνα με την έρευνα του newsit φτάνουν ως και το 1,60 ευρώ το λίτρο και έτσι πήρε την απόφαση να μη βάλει πλαφόν .

Ουσιαστικά για τους υπεύθυνους τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας δεν έχουν πρόβλημα αισχροκέρδειας και έτσι η εισήγηση της ΡΑΕ προς τα αρμόδια υπουργεία είναι να μπει πλαφόν μόνο στους νομούς Θεσπρωτίας, Πρεβέζης, Δωδεκανήσου, Φωκίδας και σε όλους του νομούς της Κρήτης.
Όσο για τα υπουργεία που με δική τους ευθύνη μπήκε η διπλή αύξηση του φόρου στα καύσιμα που άνοιξε το δρόμο για τις τεράστιες αυξήσεις στα πρατήρια ως συνήθως πετούν το μπαλάκι αλλού…
Λένε ότι δεν είναι ευθύνη των υπουργείων καθώς η ΡΑΕ είναι ανεξάρτητη αρχή και αυτή είναι που αποφασίζει!
Το πλαφόν λοιπόν είναι για λίγους και μόνο για εκείνους που κατοικούν σε νομούς όπου το κράτος εμμέσως παραδέχεται πως δεν μπορεί να ελέγξει τις τιμές.
Σε νομούς, όπως η Αττική, οι υπεύθυνοι βλέπουν τις μικρές διακυμάνσεις στις τιμές και τις χρησιμοποιούν ως αιτία να μην επιβληθεί πλαφόν, στέλνοντας έτσι των καταναλωτή σε … σαφάρι αναζήτησης ενός φτηνού πρατηρίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε