Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Για την συνέχιση ή μη της κατάληψης στο υπ. υγείας αποφασίζουν οι γιατροί – Επεισόδια νωρίτερα στην πορεία τους προς τη Βουλή

ΩΡΑ 14.24 Ενταση στην Πλατεία Συνταγματος ΦΩΤΟ NEWSIT

Αφού παρέδωσαν το ψήφισμα διαμαρτυρίας στη Βουλή, οι γιατροί επιστρέφουν στο κτίριο του υπουργείου Υγείας στην οδό Αριστοτέλους και συνεδριάζουν για να αποφασίσουν το μέλλον της κατάληψής τους.

Στο συλλαλητήριο, το οποίο έληξε ειρηνικά, συμμετείχαν εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, αλλά και εκπαιδευτικοί. Δεν έλειψαν όμως οι στιγμές της έντασης.

Ενταση, επεισόδια και περιορισμένη χρήση χημικών έγινε λιγο μετά τις 2 το μεσημέρι όταν η πορεία γιατρών και νοσηλευτών έφτασε έξω από τη Βουλή. Οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό αλλά δεν τους το επέτρεψαν τα ΜΑΤ και έτσι για λίγα λεπτά επικράτησε ένταση. 

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ

Οι γιατροί δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.
Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, εμμείνει στην απόφαση για απεργία των νοσοκομειακών γιατρών και την Πέμπτη. Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί του ΙΚΑ απεργούν έως και την Παρασκευή.
ΩΡΑ 14.04 ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΦΩΤΟ NEWSIT
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πέμπτη από 11 π.μ. έως 3 μ.μ. τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, ύστερα από την 4ωρη στάση εργασίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία ( ΠΟΕΔΗΝ).

Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι χρηματοδότηση – αναβάθμιση του ΕΣΥ, με ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών, προσλήψεις άμεσα του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, νέο ενιαίο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, διπλασιασμός ωρομισθίου για αργίες-νυχτερινά-εξαιρέσιμα και ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
ΩΡΑ 13.00 Η πορεία των γιατρών συναντά την πορεία δασκάλων και καθηγητών στην συμβολή της Αιόλου με την Σταδίου ΦΩΤΟ NEWSIT
Αύριο, Πέμπτη, στις 8 το πρωί θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα ταμεία είσπραξης του «πεντάευρου» με συμβολικό κλείσιμο των ταμείων και δωρεάν εξέταση των ασθενών από 8 έως τις 11 το πρωί.

Στις 12:30 ξεκίνησε από το Υπουργείο Υγείας η πορεία προς την Βουλή των γιατρών, φαρμακοποιών και νοσηλευτών
ΩΡΑ 11:25 Νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί εξω από το υπουργείο Υγείας ενώ συνεχίζεται η κατάληψη του ισογείου στο υπουργείο από νοσηλευτικό προσωπικό εδώ και μια βδομάδα - ΦΩΤΟ NEWSIT
ΩΡΑ 11:05 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ. ΦΩΤΟ NEWSIT
 Οι γιατροί έξω από το υπουργείο έχουν φτιάξει μάλιστα και τα δικά τους μπλουζάκια σατιρίζοντας τον υπουργό Υγείας...

Λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των γιατρών του ΙΚΑ, υπολογίζεται ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχουν ακυρωθεί τουλάχιστον 500.000 ραντεβού.

 
Απεργιακός χάρτης:
 
– Οι γιατροί του ΙΚΑ πραγματοποιούν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι την Παρασκευή.
– Έως την Πέμπτη απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας-Πειραιά.
– Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, ενώ στον Πειραιά θα είναι κλειστά και την Πέμπτη.
– Σήμερα οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.
– Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πέμπτη, από τις 11 το πρωί ώς τις 3 το μεσημέρι, τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι υπηρεσίες πρόνοιας, λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας που κήρυξε η ομοσπονδία των εργαζομένων στα νοσοκομεία.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε