Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Γιάννα Αγγελοπούλου: Χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Γιάννα Αγγελοπούλου: Χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Mε άρθρο της στην Huffington Post η Γιάννα Αγγελοπούλου εκφράζει την πικρία της για την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζουν πολλά έργα που έγιναν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Η κα Αγγελοπούλου επικρίνει τις ελληνικές κυβερνήσεις γιατί εγκατέλειψαν τις επενδύσεις υποδομής, μιλά για χαμένη ευκαιρία.

Ο τίτλος του άρθρου είναι: Έστω ότι το έχτισες, όμως θα έλθουν;

Η κα Αγγελοπούλου γράφει μεταξύ άλλων:

“Είμαι λάτρης του Αμερικανικού κινηματογράφου, και μια από τις αγαπημένες μου ταινίες είναι η κλασσική ταινία «Field of Dreams» («Ο ξυπόλητος Τζο»), όπου ο γνωστός χαρακτήρας του Kέβιν Κόστνερ ακούει μια φωνή να του ψυθιρίζει στην μέση ενός χωραφιού στην Αιόβα: «Εάν το χτίσεις, τότε θα έρθουν». Είναι μια υπόσχεση: φτιάξε ένα γήπεδο (του μπέιζμπολ στη συγκεκριμένη περίπτωση), και οι άνθρωποι θα έρθουν – να παίξουν, να παρακολουθήσουν, να αγοράσουν εισιτήρια, να φάνε χοτ ντογκ και να πιούν μπύρα.
Μακάρι όλες οι επενδύσεις σε υποδομές να ήταν τόσο απλές!”

Και αφού κάνει αναφορά και στο Λονδίνο που πρόσφατα φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αναφέρεται στην Αθηνα:

“…Είχα την τιμή να τεθώ επικεφαλής της Επιτροπής Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και, όταν η προσπάθεια προετοιμασίας της Αθήνας για τους Αγώνες διαπιστώθηκε ότι καθυστερούσε, επέστρεψα για να ηγηθώ της Επιτροπής Διοργάνωσης.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας έδωσαν ώθηση σε έργα που η πόλη είχε τόσο ανάγκη όσον αφορά τις υποδομές στα μέσα μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου αεροδρομίου και δύο νέων γραμμών του μετρό και άλλων δύο γραμμών, του τραμ και του προαστιακού, με ένα συνολικό κόστος 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για επίπεδο επένδυσης, που μια φορά την βλέπει κάθε γενιά.”

Στην συνέχεια η κα Αγγελοπούλου μιλά για την χαμένη ευκαιρία:

“…Η έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων μπορεί να εγγυήθηκε την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων, όμως μπορούσαν να πετύχουν ακόμη περισσότερα για να εγυηθούν την επιτυχία για την ίδια την Αθήνα και την Ελλάδα.
Πράγματι, η ελληνική οικονομική ανάπτυξη ήταν από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη τα χρόνια πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα επόμενα τρία χρόνια. Αλλά τελικά, η ευκαιρία χάθηκε, μια ευκαιρία που θα έδινε ώθηση για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη.
Μια από τις πιο μεγάλες μου απογοητεύσεις είναι να αντικρίζω τις εγκαταστάσεις παραμελημένες, κλειδωμένες και εγκαταλελειμμένες. Και δεν πρόκειται μόνο για τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Π.χ. δημιουργήσαμε ένα Κέντρο Επικοινωνιών που θα μπορούσε να χρησιμεύσει στο κράτος ως Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων. Αντιθέτως, αποσυναρμολογήθηκε.”


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ κας ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ HUFFINGTON POST

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παραιτείται από το μισθό που παίρνει ως πρέσβης η Γιάννα Αγγελοπούλου

Άλλοι (Παπαδήμος) βραβεύονται, άλλοι (ΓΑΠ) απορρίπτονται…

Γιάννα Αγγελοπούλου: Είναι καιρός να κοιτάξουμε στο ιστορικό παρελθόν μας

Γ. Αγγελοπούλου: Κομψή εμφάνιση, στον εφοπλιστικό γάμο του Λονδίνου! Φωτογραφίες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε