Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Για τα μάτια του κόσμου η πεζογέφυρα στο Βύρωνα

Για  τα μάτια του κόσμου η πεζογέφυρα στο Βύρωνα

Χρόνια τώρα οι κάτοικοι του Βύρωνα ζητούσαν μια πεζογέφυρα για να διασχίζουν την λεωφόρο Καρέα. Ο δήμαρχος τους την παρέδωσε τρείς ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές…. ωστόσο αμέσως μετά τα εγκαίνια η πεζογέφυρα έκλεισε.

Η πεζογέφυρα όπως φαίνεται έγινε με… προεκλογική ταχύτητα με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι του δήμου να μην κάνουν υπομονή ούτε για να πάει η ΔΕΗ και να απομακρύνει τις κολώνες με τα ηλεκτροφόρα καλώδια που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την σιδηροκατασκευή.

Ούτε φυσικά είχαν την υπομονή να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες κατασκευές ασφαλείας όπως είναι για παράδειγμα το πεζοδρόμιο. Η πεζογέφυρα την μια ημέρα εγκαινιάσθηκε με τυμπανοκρουσίες και την επομένη σφραγίσθηκε για λόγους ασφαλείας.

Τα καλώδια της ΔΕΗ βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την κλειστή πεζογέφυρα

Η σφραγισμένη πεζογέφυρα

Δεν είναι όμως μόνο η προχειρότητα που προκαλεί ο προεκλογικός πυρετός. Σύμφωνα με αντίπαλη δημοτική παράταξη το έργο αυτό κόστισε στους δημότες 400.000 ευρώ ενώ κανονικά δεν θα έπρεπε να κοστίσει ούτε ένα ευρώ αφού υπάρχει πρόγραμμα σε εξέλιξη από το Υπουργείο Υποδομών που προβλέπει την δημιουργία τέτοιων κατασκευών που διασφαλίζουν την ασφάλεια των πεζών.

Απαγορεύτε η πρόσβαση. Και όμως αυτή η πεζογέφυρα εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες

Το Newsit προσπάθησε επανειλλημένα να επικοινωνήσει με τον νυν δήμαρχο του Βύρωνα Ν. Χαρδαλιά ωστόσο η επικοινωνία δεν κατέστη δυνατή από την μεριά του. Ίσως να φταίει ο προεκλογικός “πυρετός”. Πάντος ο κ. Χαρδαλιάς στο παρελθόν έχει δουλέψει και έχει προσφέρει σημαντικό έργο για την προστασία του Υμητού από τους εμπρηστές.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε