Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Γιατί δεν μαγνητοφωνούνται εντολές από τη ΓΑΔΑ όταν γίνονται διαδηλώσεις και πορείες;

Γιατί δεν μαγνητοφωνούνται εντολές από τη ΓΑΔΑ όταν γίνονται διαδηλώσεις και πορείες;
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.12.2011 | 13:37
Πρώτη δημοσίευση: 09.12.2011 | 13:37

Υπάρχει σχέδιο- μεθόδευση στη ΓΑΔΑ για ικανοποίηση των προθέσεων- εντολών που διαβιβάζουν οι επικεφαλής αξιωματικοί και ταυτόχρονα, αυτές οι εντολές να μην "μαγνητοφωνούνται" ώστε να μένει νομικά ξεκρέμαστος κι έρμαιος ο αστυνομικός που τις υποδέχεται κι εκτελεί;

Αυτό κατά βάση καταγγέλλει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, η οποία σε επιστολή της προς τον αρχηγό του Σώματος, σημειώνει ότι υπάρχει στο Κέντρο Επιχειρήσεων η συχνότητα 83, η οποία χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη διάρκεια διαδηλώσεων και κυρίως όταν τα πράγματα στο δρόμο εκτραχύνονται και απαιτείται σκλήρυνση της
στάσης της Αστυνομίας.

Από αυτή, όπως εμμέσως αλλά πρόδηλα υπονοείται, δίνονται εντολές για επιθετική στάση των αστυνομικών των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ, που όμως δεν μπορεί στη συνέχεια εάν κι όποτε χρειαστεί, ν' αποδειχτεί ότι υπήρξαν τέτοιες εντολές.
Ακολουθεί η ανακοίνωση κι έχει ενδιαφέρον να δούμε τί λέει η ηγεσία της Αστυνομίας και της ΓΑΔΑ.

"Όπως γνωρίζετε από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής συντονίζονται και εκτελούν τις διαταγές όλες οι Αστυνομικές δυνάμεις.
Εκεί λειτουργούν τα κέντρα διαβιβάσεως των διαταγών οι οποίες καταγράφονται. Έτσι αν χρειαστεί αποσαφηνίζονται άμεσα οι διαταγές που δόθηκαν και από ποιον αλλά και υλοποίησή τους από τις δυνάμεις.
Πληροφορηθήκαμε από συναδέλφους της Υ.ΜΕ.Τ. ότι στο Κέντρο Επιχειρήσεων διαβιβάζονται διαταγές από τη συχνότητα 83 η οποία δεν καταγράφεται (αποτυπώνεται) σε αρχείο και τούτο δημιουργεί μείζον θέμα και ερωτήματα:
1. Για ποιο λόγο δεν γίνεται το ίδιο όπως στις άλλες συχνότητες;
2. Τι εξυπηρετεί;
3. Πως θα διαπιστωθεί, αν παραστεί ανάγκη, τι ακριβώς και πότε διαβιβάζεται η κάθε διαταγή και από ποιον;"


   Διαδώστε αυτό το άρθρο