Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Γιατί καθυστερεί το εφάπαξ των 2.000 ευρώ στις πολύτεκνες μητέρες

Γιατί καθυστερεί το εφάπαξ των 2.000 ευρώ στις πολύτεκνες μητέρες

Δεκάδες μητέρες δεν έχουν πάρει ακόμα το επίδομα που δικαιούνται. Πολλές αιτήσεις του 2010 και του 2011 ούτε καν έχουν ελεγχθεί και δεν έχουν διεκπεραιωθεί.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης εξήγησε πως η εφάπαξ παροχή των 2.000 ευρώ δίνεται στις δικαιούχες μητέρες μαζί με το δικαιούμενο ποσό του πολυτεκνικού επιδόματος ή τριτεκνικού επιδόματος, αναδρομικά, μετά τον έλεγχο της αίτησης και την έκδοση της πράξης χορήγησής του.

Που οφείλεται η καθυστέρηση στον έλεγχο και τη διεκπεραίωση των αιτήσεων; Στην αλλαγή του τρόπου πληρωμής των επιδομάτων και στο γεγονός ότι αντικαταστάθηκαν και συμπληρώθηκαν οι διατάξεις που αφορούν στα οικογενειακά επιδόματα και καθορίστηκαν νέα μηνιαία ποσά και νέες προϋποθέσεις χορήγησης.

Για την εφαρμογή των διατάξεων αυτών απαιτούνταν έκδοση υπουργικής απόφασης από τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που εκδόθηκε τον περασμένο Μάιο.

Μετά από αυτά απαιτούνταν εκτεταμένες τροποποιήσεις στο μηχανογραφικό σύστημα της ΗΔΙΚΑ ΑΕ που υποστηρίζει μηχανογραφικά τον ΟΓΑ.

“Αποτέλεσμα, όλων των ανωτέρω, ήταν να παραμείνουν σε εκκρεμότητα μεγάλος αριθμός αιτήσεων του 2010 καθώς και οι αιτήσεις του 2011”, αναφέρει ο κ. Κουτρουμάνης και προσθέτει ότι “ο έλεγχος και η διεκπεραίωση των αιτήσεων γίνεται τηρουμένης της σειράς προτεραιότητας”.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπ. Απασχόλησης: Ποιοί συνταξιούχοι δικαιούνται το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης

Έρχεται ανακουφιστική μείωση στα δάνεια – Διαβάστε αναλυτικά πόσα χρήματα θα εξοικονομήσετε

Διασυρμός χωρίς τέλος – Συμπέρασμα μελέτης του ΟΟΣΑ για την ελληνική δημόσια διοίκηση: Η Ελλάδα δεν μεταρρυθμίζεται με τίποτα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε