Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Γιατί κόπηκαν οι μισθοί στην ΕΡΤ! Η οργή του Τσακνή

Γιατί κόπηκαν οι μισθοί στην ΕΡΤ! Η οργή του Τσακνή

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε πολλούς από τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ όταν είδαν την μισθοδοσία τους. Αρκετοί από αυτούς είδαν τον μισθό τους κουτσουρεμένο και έψαχναν να βρουν τον λόγο.

Λίγο αργότερα ήρθε στο email τους αυτό:

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

σας ενημερώνουμε ότι κατά την εκκαθάριση της μισθοδοσίας του Νοεμβρίου 2016 (Β6Λ) θα γίνει παρακράτηση από το πληρωτέο ποσό της μισθοδοσίας και δικαιούχο τη δικηγορική εταιρεία (……..) η πρώτη δόση από τις τρεις του εργολαβικού δικαιώματος όπως αυτή έχει συμφωνηθεί.

 

Με εκτίμηση,

Τμήμα Μισθοδοσίας Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.


Την επομένη, (25/11/2016) όταν έγινε σάλος και το πληροφορήθηκε ο Πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής, έστειλε με την σειρά του ένα email σε όλους τους εργαζόμενους που υπέστησαν τις περικοπές στο οποίο ανέφερε:

Αγαπητοί συνάδελφοι!

Χτες το βράδυ ενημερώθηκα απο εργαζομένους που είχαν υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό με δικηγορικά γραφεία, ότι τους παρακρατήθηκε μέρος της μισθοδοσίας, προκειμένου να αποδωθεί στα εν λόγω γραφεία η αμοιβή τους για την επαναπρόσληψή τους.
Τέτοιες σοβαρές “πρωτοβουλίες” χωρίς προηγούμενη απόφαση του ΔΣ, είναι απαράδεκτες. Η ΕΡΤ δεν είναι εισπρακτική εταιρία, ούτε αρπακτικό fund.
Έδωσα εντολή στην αρμόδια υπηρεσία, να καταθέσει στους λογαριασμούς σας το παρακρατηθέν ποσό και θα φέρω σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ το όλο θέμα.

Διονύσης Τσακνής
Πρόεδρος ΔΣ ΕΡΤ ΑΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε