Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Γιατροί άφησαν την εφημερία τους και πήγαν στο σούπερ μάρκετ να αγοράσουν… βαμβάκι!

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο αυτό συνέβη προχθές κατά την εφημερία του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ένα από τα τρία μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας.

Ούτε βαμβάκι δεν έχουν τα μεγάλα δημόσια νοσοκομεία.. Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ένα από τα τρία μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, γιατροί άφησαν την εφημερία τους και πήγαν στο κοντινό σουπερ μάρκετ και αγόρασαν βαμβάκι, αφού το …πολύτιμο αυτό υλικό για τα νοσοκομεία, έλειπε από τις κλινικές, λόγω έλλειψης χρημάτων. Την καταγγελία αυτή έκανε στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, η διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Μαρίλη Πασακιώτου, η οποία μίλησε και για ύπαρξη καρτέλ στο νοσοκομείο σε ότι αφορά συγκεκριμένα υλικά και εταιρείες.
 
Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα νοσοκομεία, ενώ ορισμένα “δανείζονται” φίλτρα αιμοκάθαρσης από γειτονικά νοσηλευτικά ιδρύματα.
 
Οι νοσοκομειακοί γιατροί που απεργούν σήμερα χαρακτήρισαν παράλληλα το νέο εφημεριακό σύστημα ανεφάρμοστο, ενώ επανέλαβαν πως ανοίγει τον δρόµο για πλασµατικές εφηµερίες και συνεπώς αυξάνει το κονδύλι: µόνον στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης η µηνιαία επιβάρυνση θα φτάσει τις 160.000 ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, οι γιατροί τόνισαν ότι τα κονδύλια δεν επαρκούν πλέον και προειδοποίησαν ότι από τον Νοέµβριο θα πραγµατοποιούν όσες εφηµερίες προβλέπει ο νόµος, αν δεν πληρωθούν κανονικά για τα δεδουλευµένα του Σεπτεµβρίου.
 
Την ίδια ώρα έκκληση προς τους φαρµακοποιούς της χώρας απηύθυνε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ώστε να µην προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις εις βάρος των ασφαλισµένων. Ανακοίνωσε µάλιστα ότι η διοίκηση του Οργανισµού Περίθαλψης Ασφαλισµένων του Δηµοσίου (ΟΠΑΔ) θα διαθέσει τις επόµενες ηµέρες 120 εκατοµµύρια ευρώ, ενώ δεσµεύτηκε πως σταδιακά θα οµαλοποιηθούν τα χρέη των Ταµείων – είναι ενδεικτικό πως απλήρωτοι παραµένουν και οι συµβεβληµένοι γιατροί.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε