Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Γιλντιρίμ: Καμία υποχώρηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις! Βίντεο ντοκουμέντο από “κυνήγι” στα Ίμια

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

– “Δεν τρομάζουμε στις προκλήσεις και δεν θα δώσουμε ευκαιρία σε προκλήσεις”, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Τουρκίας
– Βίτσας: Δεν έχουμε κανένα λόγο να μπούμε σε διαδικασίες τεχνητής έντασης
– Βίντεο του ΑΝΤ1 κατέγραψε τις τουρκικές προκλήσεις στα Ίμια

Η τουρκική κυβέρνηση, με τη… βοήθεια των εγχώριω ΜΜΕ, κάνει ό,τι μπορεί για να συντηρεί την ένταση στο Αιγαίο και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όπως επιβεβαιώνεται από τις σημερινές, νέες προκλητικές δηλώσεις του Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός κάλεσε σήμερα τους δημοσιογράφους στο πρωθυπουργικό μέγαρο για να δώσει απαντήσεις για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, με το ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων να κυριαρχεί στην ατζέντα.

“Η Ελλάδα είναι γείτονάς μας. Αν τους φίλους σας τους επιλέγετε, τους γείτονές σας δεν τους επιλέγετε”, είπε. Ο Γιλντιρίμ σημείωσε ότι είναι βασικό να περνάς καλά με τον γείτονά σου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνεις υποχωρήσεις.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός υποστήριξε επίσης ότι τόσο για την Ελλάδα όσο και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες η Τουρκία αποτελεί ένα καλό υλικό για άσκηση πολιτικής. “Πρέπει να σεβόμαστε ο ένας το δίκαιο του άλλου. Για το ζήτημα της Ελλάδας, των νησιών, των γραμμών μας στο Αιγαίο η στάση μας είναι ξεκάθαρη. Δεν μπορεί να γίνει η παραμικρή υποχώρηση από την πλευρά μας. Δεν τρομάζουμε στις προκλήσεις και δεν θα δώσουμε ευκαιρία σε προκλήσεις. Λίγα λόγια, πολλή δουλειά, αυτή είναι η δική μας αντίληψη”, ανέφερε.

Στο μεταξύ, βίντεο ντοκουμέντο του ΑΝΤ1 δείχνει τις νέες τουρκικές προκλήσεις στα Ίμια, σήμερα στις 15.07.

Μιλώντας στο κεντρικό δεκλτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, τόνισε μεταξύ άλλων πως: “Σαν χώρα δεν έχουμε κανένα λόγο να μπούμε σε διαδικασίες τεχνητής έντασης… Δεν ανησυχούμε για “θερμό” επεισόδιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε προετοιμασμένοι. Κόκκινη γραμμή είναι η εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία. Σε αυτό το πλαίσιο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες για έμας…”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε