Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Γιοσάκης στο ΒΗΜΑ : «Ήμουν στον πρώτο όροφο, δεν ήξερα τι έκαναν”

FOTO EUROKINISSI
Ο αρχιμανδρίτης σκέφτεται τη δίκη της πρώτης υπόθεσης και δηλώνει άγνοια για το νέο παραδικαστικό αν και είχε επαφή με τον πολιτικό μηχανικό και τον Λεωτσάκο

Ο Ιάκωβος Γιοσάκης αποφάσισε να λύσει τη σιωπή του και να “εξαφανίσει” τις φήμες που τον θέλουν αναμεμειγμένο και στο δεύτερο μεγάλο σκάνδαλο με δικαστές, πολιτικούς μηχανικούς δικηγόρους και επιχειρηματίες που εμπλέκονται στην τεράστια απάτη που ζήμιωσε το ελληνικό δημόσιο με πολλά εκατομμύρια ευρώ.
 
Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του Γιοσάκη στο ΒΗΜΑ
 
«Εγώ ήμουν κλεισμένος σε ένα γραφείο στον πρώτο όροφο της βίλας του Ψυχικού! Δεν ήξερα τι κάνουν οι άλλοι στο ισόγειο. Δεν έχω κάνει τίποτε παράνομο». Αυτό αναφέρει μιλώντας προς «Το Βήμα» ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης , το όνομα του οποίου εμπλέκεται- κυρίως από την ΕΛ.ΑΣ.στην υπόθεση της μαφίας των ακινήτων και στο νέο παραδικαστικό κύκλωμα. Ο κ. Γιοσάκης δίνει τη δική του εξήγηση για το πώς το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση και συμπληρώνει: «Δεν είμαι αφελής να αναμειχθώ σε παράνομες ενέργειες όταν είναι σε εκκρεμότητα η δίκη μου για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος του 2004».
 
– Πώς εμπλέκεται το όνομά σας στην υπόθεση των πλειστηριασμών;
 
«Θέλω να πω ότι δεν έχω καμία απολύτως σχέση. Απλώς είχα την… ατυχία να γνωρίσω τον 53χρονο πολιτικό μηχανικό, που φέρεται τώρα ως αρχηγός του κυκλώματος, στις φυλακές Κορυδαλλού. Αυτό έγινε το 2007, όταν εκείνος βρισκόταν εκεί για φοροδιαφυγή και εγώ είχα προφυλακιστεί για την παλαιότερη υπόθεση του αναφερόμενου ως παραδικαστικού κυκλώματος το 2004. Ομως πέρα από αυτό δεν ασχολήθηκα με κάποια υπόθεση πλειστηριασμού ακινήτων και δεν προχώρησα σε καμία παρέμβαση προς δικαστή».
 
– Εχει προκύψει ωστόσο ότι εμφανιζόσασταν στο αναφερόμενο ως «στρατηγείο» του κυκλώματος, στο Ψυχικό, που ανήκε στον δικηγόρο κ. Πέτρο Λεωτσάκο.
 
«Ο κ. Λεωτσάκος είναι παλαιός οικογενειακός γνωστός μου. Τον είχα χρησιμοποιήσει σε κάποιες δικαστικές υποθέσεις μου. Οταν βγήκα από τη φυλακή, αντιμετώπισα το πρόβλημα πού θα τοποθετήσω δεκάδες ντοσιέ και χιλιάδες έγγραφα από τις δικαστικές εκκρεμότητές μου. Τότε λοιπόν ο κ. Λεωτσάκος με ενημέρωσε ότι μπορεί να μου διαθέσει ένα γραφείο στον πρώτο όροφο ενός κτιρίου που μου είπε πως έχει αποκτήσει στην οδό Βασιλέως Παύλου 19 στο Ψυχικό. Ετσι βρέθηκα εκεί».
 
– Σε αυτό το σπίτι όμως πήγαιναν και όσοι αναφέρονται ως μέλη του κυκλώματος.
 
«Πράγματι, έρχονταν ο πολιτικός μηχανικός που είχα γνωρίσει στη φυλακή και κάποιοι δικηγόροι που επίσης ήξερα. Ομως αυτοί συγκεντρώνονταν και συνεννοούνταν για τις δουλειές τους στο ισόγειο του κτιρίου. Εγώ, σας είπα, ήμουν σε ένα δωμάτιο στον πρώτο όροφο και δεν ήξερα τι έκαναν. Είχαν δικές τους δουλειές και εγώ δεν αναμειγνυόμουν! Αυτό τελείωσε τον Απρίλιο του 2010, όταν ένας δικαστικός επιμελητής ήρθε ξαφνικά στο σπίτι στο Ψυχικό και μου ανέφερε ότι ο πρώην ιδιοκτήτης του ακινήτου κέρδισε το δικαστήριο και έπρεπε να φύγω από εκεί. Πήρα τους φακέλους μου και γύρισα σπιτάκι μου».
 
– Αναφέρετε ότι είχατε συνεργασία και με μία άλλη δικηγόρο που φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα…
 
«Η δικηγόρος στην οποία αναφέρεστε ήταν συνεργάτις του κ. Λεωτσάκου και με φιλοξενούσε και αυτή στο γραφείο της. Τίποτε άλλο».
 
– Από κατηγορούμενο στην υπόθεση χρηματισμού του δικαστή Ευάγγελου Καλούση κατατέθηκε προ μηνών ότι υπήρξε παρέμβαση δική σας και του πολιτικού μηχανικού ώστε να απαλλαγεί ο πρώην βουλευτής κ. Πέτρος Μαντούβαλος.
 
«Είναι απολύτως ψευδές. Πράγματι, ο πολιτικός μηχανικός ήταν συμπατριώτης του κ. Μαντούβαλου, τον εκτιμούσε πολύ και άκουγα πολλές φορές ότι ήθελε να τον βοηθήσει. Ομως σας διαβεβαιώνω ότι δεν υπήρξε καμία παρέμβασή μου σε δικαστικούς λειτουργούς για αυτή την υπόθεση. Είναι ανοησίες. Το συζήτησα με τον πολιτικό μηχανικό και μου είπε ότι πρόκειται για απολύτως αστήρικτες κατηγορίες».
 
– Από την ΕΛ.ΑΣ. ωστόσο υποστηρίζεται ότι υπάρχουν στοιχεία που σας εμπλέκουν στην υπόθεση του νέου παραδικαστικού κυκλώματος.
 
«Δεν μπορεί να υπάρχει τίποτε! Ακουσα ότι 100.000 συνομιλίες καταγράφηκαν από την ΕΥΠ για την υπόθεση. Δεν θα βρείτε καμία δική μου. Εξάλλου να ξέρετε ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν πραγματοποίησε καμία έρευνα στο σπίτι μου. Δεν είμαι αφελής να εμπλακώ σε μια τέτοιου είδους υπόθεση όταν βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστήριο στο οποίο είμαι κατηγορούμενος».
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε