Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Γιούνκερ: “Πιέζαμε για μέτρα απο το 2008”

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο επικεφαλής του Eurogroup ξεκαθαρίζει οτι οι ευρωπαίοι πίεζαν απο το 2008 την ελληνική κυβέρνηση να πάρει μέτρα. Τονίζει πως και να αλλάξει κυβέρνηση, το μνημόνιο θα παραμείνει.

“Από το 2008 πιέζαμε και χτυπούσαμε το καμπανάκι στις ελληνικές αρχές να λάβουν μέτρα για να αναστραφεί η κατάσταση, που έδειχνε να λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις”, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Το Βήμα της Κυριακής”, ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ και προσθέτει: “Αποτελεσματικά μέτρα έλαβε η σημερινή κυβέρνηση και μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος”.

Ο κ. Γιούνκερ τονίζει πως ακόμη κι αν αλλάξει η κυβέρνηση στην Ελλάδα, το μνημόνιο θα παραμείνει, δηλώνει πως κατανοεί τη δύσκολη καθημερινότητα των Ελλήνων “αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος” και σημειώνει πως δεν βλέπει την ανάγκη να ληφθούν νέα μέτρα, ούτε να γίνεται συζήτηση για την πιθανότητα επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του χρέους, καθώς “η Ελλάδα κάνει σημαντικές προόδους σε ό,τι αφορά την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών. Το έλλειμμα μειώνεται με αξιοσημείωτο τρόπο”.

Για το θέμα της διαφθοράς, ο επικεφαλής του Eurogroup δηλώνει πως πράγματι, “η Ελλάδα έχει σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς” αλλά όπως λέει δεν είναι η μοναδική χώρα στην Ε.Ε. “Ο σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδα είχε το κουράγιο να αναγνωρίσει επανειλημμένως ότι η διαφθορά αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα και δεν θα έπρεπε να επικρίνεται γι αυτό που είπε. Κι άλλοι πρωθυπουργοί στην ευρωπαϊκή γειτονιά παραδέχθηκαν ότι έχουν αντίστοιχα θέματα στις δικές τους χώρες”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε