Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Γκρούεφσκι: παράλογη η πολιτική της Ελλάδας

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Το… αυτί της Ελλάδας ζήτησε να τραβήξει η διεθνής κοινότητα ο Πρωθυπουργός των Σκοίων.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο κ. Γκρούεφσκι χαρακτήρισε ως μια από τις μεγαλύτερες ιστορικές αδικίες τη στάση της χώρας μας έναντι των Σκοπιανών, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως σε ζητήματα όπως το όνομα ο λαός της χώρας δεν θα κάνει βήμα πίσω:
“Δεν υπάρχει απειλή, η οποία μπορεί να μας αναγκάσει να βλάψουμε τα κρατικά και εθνικά μας συμφέροντα αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας και της ταυτότητας. Δεν ξέρω πώς να εξηγήσω σε κάποιους ότι σε αυτή τη χώρα, εκτός από τους πολιτικούς και την κυβέρνηση, υπάρχει κι ένας λαός δύο εκατομμυρίων που σκέφτεται μόνος του, έχει τις ανάγκες του και τα εθνικά του αισθήματα. Αυτός ο λαός είναι ο κυρίαρχος και όχι διάφοροι πολιτικοί, αναλυτές και απεσταλμένοι. Ο λαός αυτός αποφασίζει για το όνομα και την ταυτότητά του”, ανέφερε σε συνδιάσκεψη της νεολαίας του κόμματος του, VMRO-DPMNE.
Ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων δήλωσε πάντως απαισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης άμεσα κατηγορώντας γι’ αυτό την Ελλάδα:
“Δυστυχώς στην Ελλάδα παρατηρούμε μόνο τυπικές αλλαγές. Η σημερινή κυβέρνηση στην Ελλάδα είναι πιο ανοιχτή για συναντήσεις και συνομιλίες από την προηγούμενη, όμως όχι και για την ουσία που σχετίζεται με τις απαιτήσεις προς τη Μακεδονία. Έως ότου η διεθνής κοινότητα βρει το θάρρος να υποδείξει στην Ελλάδα ότι ακολουθεί παράλογη πολιτική, οι ελπίδες μας για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας δεν μπορούν να είναι μεγάλες”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε