Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Γονατίζουν τον ΟΑΣΑ τα πλαστά εισιτήρια που έχουν πλημμυρίσει την αγορά

Γονατίζουν τον ΟΑΣΑ τα πλαστά εισιτήρια που έχουν πλημμυρίσει την αγορά
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.03.2011 | 06:15
Πρώτη δημοσίευση: 02.03.2011 | 18:41

Σε πραγματικό πονοκέφαλο, αλλά και αιμορραγία εσόδων, έχει εξελιχθεί για τον ΟΑΣΑ το φαινόμενο των πλαστών εισιτηρίων, τα οποία κάποιοι αετονύχηδες προωθούν κατά δεκάδες χιλιάδες, στην αγορά.

Ο ΟΑΣΑ έχει ζητήσει τη συνδρομή των αρμόδιων αστυνομικών και δικαστικών αρχών, ενώ παράλληλα, εντατικοποίησε τους ελέγχους και βελτίωσε της διαδικασίες εντοπισμού και προσαγωγής στη δικαιοσύνη περίπου πενήντα περιπτώσεων και οι παραβάτες - διακινητές- καταδικάστηκαν στα δικαστήρια με ποινές φυλάκισης από 3 έως 18 μήνες (με τριετή αναστολή).

Από το 2010 ο ΟΑΣΑ προχώρησε στην τροποποίηση των χαρακτηριστικών ασφαλείας των εισιτηρίων για να είναι πιο εύκολος ο εντοπισμός των πλαστών, γίνονται συχνότεροι έλεγχοι σε περιοχές που θεωρούνται αυξημένου κινδύνου για διάθεση πλαστών εισιτηρίων και διατίθενται μικρότερες ποσότητες στα ελεύθερα σημεία διακίνησης (πχ περίπτερα).

Για το 2011 έχουν προγραμματιστεί νέα μέτρα όπως:

- Σύσταση ενιαίου σώματος ελέγχου εισιτηρίων, με στόχο τη βελτίωση στον εντοπισμό φαινομένων πλαστών εισιτηρίων και την αποτροπή της λαθρεπιβίβασης

- Συνεργασία με την Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία.

- Δημιουργία ειδικού τμήματος στον ΟΑΣΑ για άμεση διεκπεραίωση και αποστολή προς τη δικαιοσύνη σχετικών συμβάντων

- Προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την υλοποίηση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που αποτελεί την πιο σύγχρονη και αποδοτική λύση για την αποφυγή του φαινομένου.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook