Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Γραφικά εκκλησάκια για ξεχωριστούς επιτάφιους εντός Αττικής

Γραφικά εκκλησάκια για ξεχωριστούς επιτάφιους εντός Αττικής

Όσοι παρέμειναν “εντός των τειχών” της Αθήνας έζησαν το κατανυκτικό κλίμα της ημέρας σε εκκλησάκια που τους “ταξίδεψαν “

Μονή Καισαριανής
Είναι ίσως ο μοναδικός επιτάφιος που βγαίνει με το φώς της ημέρας. Η μονή Καισαριανής υπάγεται στην εφορία βυζαντινών αρχαιοτήτων και έτσι ο επιτάφιος βγήκε στις 2 το μεσημέρι. Το τελετουργικό, ο στολισμός και η ατμόσφαιρα ανάμεσα στα δένδρα δημιουργούν ένα ξεχωριστό περιβάλλον.

Αγία Αικατερίνη, Πλάκα
Στο κέντρο της ΑΘήνας στην Πλάκα η ακολουθία του επιτάφιου θυμίζει λίγο από νησί. Η περιφορά γίνετε μέσα στα σοκάκια σε κλίμα κατάνυξης. Στον περίβολο του μικρού ναού υπάρχουν απομεινάρια αρχαιοτήτων. Η ακολουθία άρχισε στις 7:30 υπό τις ψαλμωδίες μιας μικρής χορωδίας

Μονή Αγίου Ιωάννου Κυνηγού, Αγία Παρασκευή
Ξεχωριστή είναι η ατμόσφαιρα σε αυτό το γυναικείο μοναστήρι. Δεν είναι μόνο η υπέροχη θέα της φωτισμένης Αθήνας αλλά και τα εκατοντάδες κεράκια των πιστών μέσα στο δάσος την ώρα της περιφοράς. Η μονή του Αγίου Ιωάννου του Κυνηγού ξεχωρίζει για την κομψή αρχιτεκτονική της και για το δέος που προκαλεί η περιφορά του επιταφίου μέσα στη φύση.

Εσόδια Θεοτόκου Μαρκόπουλο Ωροπού
Το φυσικό κάλος της μονής σε συνδυασμό  με την μοναδική θέα στο Ευβοϊκό αποτελούν τα δύο στοιχεία που κάνουν την σημερινή επίσκεψη να μοιάζει με ταξίδι στο χρόνο. Η ακολουθία ξεκίνησε το απόγευμα με τις μοναχές να ψάλλουν τα εγκώμια.

Παντοβασίλισσα Ραφήνας
Με θέα το λιμάνι οι πιστοί θα έχουν την αίσθηση ότι κάνουν Πάσχα σε νησί. Η  περιφορά του επιταφίου γίνετε πλάι στην θάλασσα. Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να “αποδράσουν” από την Αθήνα έστω και για λίγες ώρες με προορισμό την Ραφήνα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε