Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Γύρος Αθήνας 2016: Τι να προσέξετε [συμβουλές]

Γύρος Αθήνας 2016: Τι να προσέξετε [συμβουλές]

Ούτε για αστείο δεν πρέπει να κατέβει κανείς αύριο Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας. Λόγω του 30ου Γύρου της Αθήνας, όλοι οι δρόμοι στο κέντρο θα είναι κλειστοί.

Φέτος οι συμμετέχοντες στον Γύρο Αθήνας 2016 τρέχουν και προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.). Η εκκίνηση θα δοθεί από το Παναθηναϊκό Στάδιο στις 9:30 το πρωί για τις διαδρομές 10χλμ. – 5χιλ. και 3χλμ. Η εκκίνηση των Α.μεΑ. θα δοθεί στις 09:50 από την Εθνική Πινακοθήκη. Ο τερματισμός όλων των διαδρομών θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο. 

Όσοι θα συμμετάσχουν στον 30ο Γύρο της Αθήνας, θα μπορούν να μετακινηθούν δωρεάν με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α από 07:30 έως 13:00. Στην πλατεία Καραϊσκάκη (απέναντι από το Καλλιμάρμαρο) θα πραγματοποιηθεί η mini expo του Γύρου της Αθήνας, όπου οι χορηγοί και οι υποστηρικτές του αγώνα θα δώσουν το παρόν, αλλά και την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να κερδίσουν μοναδικά δώρα.
Την εκκίνηση θα δώσει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στις 9:30 το πρωί από το Παναθηναϊκό Στάδιο για τις διαδρομές 10 χλμ και 5 χιλ. Η εκκίνηση των 3χλμ θα δοθεί στις 9:40 από την Ηρώδου Αττικού, ενώ των Α.μεΑ. στις 09:50 από την Εθνική Πινακοθήκη. Ο τερματισμός όλων των διαδρομών θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Πριν τον Μαραθώνιο

Πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να περιμένουν μέχρι το βράδυ πριν από τον αγώνα για να φάνε ένα μεγάλο δείπνο, νομίζοντας ότι έτσι θα είναι περισσότερο δυνατοί. Αντί για ένα μεγάλο δείπνο επιλέξτε το μεσημέρι πριν τον αγώνα να φάτε κάτι θρεπτικό. Αυτό δίνει στο σώμα σας περισσότερο χρόνο να επεξεργαστεί τα θρεπτικά συστατικά, μειώνει τον κίνδυνο προβλημάτων στο στομάχι και μπορεί ακόμη να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο ήρεμα. Μία ημέρα πριν τον αγώνα πιείτε άφθονα υγρά έχοντας ένα μπουκαλάκι νερό συνεχώς δίπλα σας.

Εξίσου σημαντικό όμως είναι τι θα φάτε την ημέρα του αγώνα. Ιδανικά θα πρέπει να φάτε πρωτεΐνες και απλούς υδατάνθρακες 2-4 ώρες πριν ξεκινήσετε να τρέχετε. Αποφύγετε τα τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε ίνες και τα λιπαρά. Μην καταναλώσετε έτοιμο φαγητό για να μην προκληθεί πρόβλημα στην πέψη.

Καλές επιλογές είναι οι φρυγανιές, τα δημητριακά, τα φρούτα, το τυρί και το γάλα με χαμηλά λιπαρά. Μία ώρα πριν τον αγώνα θα πρέπει να γίνεται μέτρια κατανάλωση (περίπου 500 ml) νερού και αθλητικών ποτών που προσθέτουν ενέργεια για να αποφευχθεί η αφυδάτωση κατά τη διάρκεια της κούρσας.

Μετά τον μαραθώνιο

Οι πρώτες 24-48 ώρες μετά από ένα μαραθώνιο είναι η κρίσιμη περίοδος κατά την οποία πρέπει να δώσετε στο σώμα σας την αφθονία των υγιεινών τροφών για την ορθή αποκατάστασή του. Μετά τον αγώνα φάτε κάτι πλούσιο σε υδατάνθρακες για αναπλήρωση ενέργειας και μέτριας περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες για να εξισορροπηθούν τα επίπεδα της ινσουλίνης το συντομότερο δυνατόν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε