Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

H Γενική Γραμματεία Διαφάνειας για την εκλογή του Δημήτρη Χριστόπουλου

H Γενική Γραμματεία Διαφάνειας για την εκλογή του Δημήτρη Χριστόπουλου

Την εκλογή του Δημήτρη Χριστόπουλου ως νέου Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (FIDH) χαιρετίζει με ανακοίνωση της η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Η ανάδειξή του στην ηγεσία μιας από τις σημαντικότερες διεθνείς οργανώσεις προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου αποτελεί επιβράβευση για την στράτευσή του, ως πολίτη, στην υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Η εξέλιξη αυτή υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο της κοινωνίας των πολιτών ως πυλώνα της δημοκρατίας και των ελευθεριών” επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο Δημήτρης Χριστόπουλος ασχολείται με τον ευαίσθητο τομέα των ανθρώπινων δικαιωμάτων για περισσότερο από 20 χρόνια, ενώ, είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Εξελέγη στη θέση του προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (FIDH) το Σάββατο κατά τη διάρκεια του 39ου Παγκόσμιου συνεδρίου της Ομοσπονδίας στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Η τριετής θητεία του στο τιμόνι της Ομοσπονδίας θα τον οδηγήσει στην Αφρική, στην Ασία, αλλά και στην Ευρώπη, όπου όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στη Monde, υπάρχει σήμερα και η μεγαλύτερη ανάγκη για την υιοθέτηση μίας πιο επιθετικής στάσης για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε