Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 7 Αθήνα Αναλυτικά

H πληρωμή των δόσεων στην εφορία – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

H πληρωμή των δόσεων στην εφορία – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.08.2012 | 11:05
Πρώτη δημοσίευση: 16.08.2012 | 07:56

- Ποιοι μπορούν να πληρώσουν σε 7 και ποιοι μόνο σε 5 δόσεις
- Στις τράπεζες η αποπληρωμή για όσους δεν υπέβαλαν ηλεκτρονικά τη φορολογική δήλωση
- Συμφέρει η αποπληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας;

Από σήμερα, τουλάχιστον έτσι έχει ανακοινωθεί, μέσω TAXISNET οι πολίτες θα μπορούν να να ενημερώνονται για το ύψος των δόσεων του φόρου που προκύπτει από τα εκκαθαριστικά τους σημειώματα. Όσοι πάλι επιθυμούν να ενημερωθούν για το ύψος των δόσεών τους και δεν έχουν αποκτήσει κωδικό στο ηλεκτρονικό σύστημα θα μπορούν να ενημερώνονται με τον ΑΦΜ τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαδικασίες διευκόλυνσης της εξόφλησης σε επτά μηνιαίες δόσεις αφορούν όσους δήλωσαν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 60.000, αρχής γενομένης από τη δόση που λήγει 31 Αυγούστου 2012. Η τελευταία δόση, για λόγους ορθής δημοσιονομικής διαχείρισης, δεν θα ξεπερνά τον Φεβρουάριο του 2013.

Όσοι φορολογούμενοι έχουν καταβάλει την πρώτη δόση στις 30 Ιουνίου 2012 μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο σε 7 δόσεις από 31 Αυγούστου 2012.

Όσοι φορολογούμενοι έχουν καταβάλει την πρώτη δόση στις 31 Ιουλίου 2012 μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο σε 6 δόσεις από 30 Σεπτεμβρίου 2012.

Για όσους φορολογούμενους η εκκαθάριση γίνεται με ημερομηνία μετά την 31 Αυγούστου 2012 ο φόρος μπορεί να πληρωθεί σε τόσες ισόποσες δόσεις, όσοι είναι οι μήνες που απομένουν μετά την ημερομηνία βεβαίωσης και μέχρι Φεβρουάριο 2013.

Όσοι καλύπτουν τις προϋποθέσεις μπορούν να εκμεταλλευτούν τις νέες διαδικασίες χωρίς να χρειάζεται καμία συμπλήρωση αίτησης ή επίσκεψη στις ΔΥΟ, αλλά θα μπορούν να τυπώνουν τους νέους κωδικούς πληρωμής από το TAXISnet ή από τη σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων με βάση το εκκαθαριστικό που έχουν στη διάθεσή τους.

Όσοι επιθυμούν να εξοφλήσουν την οφειλή τους εφάπαξ μπορούν να το πράξουν εκμεταλλευόμενοι την έκπτωση 1,5%.

Συμφέρει η πιστωτική;
Η απάντηση είναι ναι, αρκεί να είναι συνεπείς οι πολίτες στις μηνιαίες δόσεις που προσφέρουν οι τράπεζες.
Ήδη πολλές τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα μέσω πιστωτικής κάρτας για εφάπαξ εξόφληση της εφορίας.
Εκτός από το όφελος έκπτωσης 1,5% επί του φόρου οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα αποπληρωμής σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.
Μπορούν να παρατείνουν δηλαδή την αποπληρωμή και πέραν του Φεβρουαρίου που δίνει ως όριο το υπουργείο.
Πρέπει όμως να είναι πολύ προσεκτικοί όσοι επιλέξουν αυτόν τον τρόπο αποπληρωμής.
Εαν δεν είναι συνεπείς στην αποπληρωμή των δόσεων προς της τράπεζα θα επιβαρυνθούν με επιτόκια 17% ως και 20%.

Οι τράπεζες προσφέρουν μια σειρά από διευκολύνσεις. Εκτός απ' το φόρο εισοδήματος οι πολίτες μπορούν να εξοφλήσουν σε 12 δόσεις τον φόρο ακινήτων, τον ΦΠΑ το τέλος επιτηδεύματος, την περαίωση, το τέλος ρύθμισης αυθαιρέτων, ακόμη και τα τέλη κυκλοφορίας σε τρεις δόσεις. Πρέπει όμως οι πολίτες να κάνουν καλό υπολογισμό του ποσού που απαιτείται κάθε μήνα για την άτοκη αποπληρωμή μέσω πιστωτικής για να μην βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Διαβάστε επίσης:
10.000 συνταξιούχοι-μαϊμούδες – Παρέμβαση εισαγγελέα


“Να χρεοκοπήσει για να σωθεί η Ελλάδα!”

Tags: TAXISNET


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Τελη Κυκλοφορίας 2017 - Εκτύπωση στο Taxis με ένα κλικ [pics] Τελη Κυκλοφορίας 2017 - Εκτύπωση στο Taxis με ένα κλικ [pics]
  2. Τελη Κυκλοφορίας 2017 Taxis: Έτσι θα τα τυπώσετε [pics] Τελη Κυκλοφορίας 2017 Taxis: Έτσι θα τα τυπώσετε [pics]
  3. Τέλη κυκλοφορίας 2017 - gsis.gr: Πως θα κάνετε εκτύπωση στο Taxisnet [pics] Τέλη κυκλοφορίας 2017 - gsis.gr: Πως θα κάνετε εκτύπωση στο Taxisnet [pics]
  4. Τέλη κυκλοφορίας 2017 - gsis.gr: Έτσι θα τυπώσετε το σήμα αυτοκινήτου [pics] Τέλη κυκλοφορίας 2017 - gsis.gr: Έτσι θα τυπώσετε το σήμα αυτοκινήτου [pics]
  5. Τέλη κυκλοφορίας 2017 - gsis.gr: Εκτύπωση για σήμα αυτοκινήτου στο taxisnet [pics] Τέλη κυκλοφορίας 2017 - gsis.gr: Εκτύπωση για σήμα αυτοκινήτου στο taxisnet [pics]
  6. Τέλη κυκλοφορίας 2017 στο gsis.gr: Τυπώστε τα με ένα κλικ στο taxisnet [pics] Τέλη κυκλοφορίας 2017 στο gsis.gr: Τυπώστε τα με ένα κλικ στο taxisnet [pics]
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook