Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

H πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη

H πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που ενδεχομένως να είναι έντονα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα θα παρουσιάσουν ύφεση, όμως αναμένεται νέα πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιονια στα βόρεια κυρίως ορεινά. Τα φαινόμενα που μέχρι το βράδυ θα έχουν επεκταθεί στην ανατολική χωρά θα εξασθενήσουν το απόγευμα στα δυτικά.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική Μακεδονία τοπικές νεφώσεις. στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις παραθαλάσσιες περιοχές πιθανώς καταιγίδες και χιονια στα ορεινά. Τα φαινόμενα τα όποια ενδεχομένως αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη να είναι έντονα θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση. από το μεσημέρι και από τα δυτικά αναμένεται νέα έξαρση των φαινομένων τα οποία μέχρι το βράδυ θα έχουν επεκταθεί σε όλες τις περιοχές.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν νότιοι νοτιοανατολικοί τοπικά μέχρι 7 μποφόρ στα ανατολικά.
θερμοκρασία: από 06 έως 14 βαθμούς κελσίου. στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: τοπικές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες και χιονια στα ορεινά. Τα φαινόμενα που ενδεχομένως να είναι κατά τόπους έντονα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 5 που πρόσκαιρα θα γίνουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί και θα εξασθενήσουν.
θερμοκρασία: από 08 έως 15 βαθμούς κελσίου. στην ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στην ανατολική Πελοπόννησο οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν σε όλες τις περιοχές. Πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 που πρόσκαιρα το απόγευμα θα γίνουν νότιοι 5 με 7 μποφόρ. Από το βράδυ θα επικρατήσουν νοτιοδυτικοί άνεμοι που θα εξασθενήσουν.
θερμοκρασία: από 07 έως 16 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: τοπικές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες αρχικά στα δυτικά που μέχρι το βράδυ θα έχουν επεκταθεί στις υπόλοιπες περιοχές. Εξασθένηση των φαινομένων από αργά το βράδυ και από τα δυτικά.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα γίνουν νότιοι 5 με 7 μποφόρ. από αργά το βράδυ στα δυτικά θα επικρατήσουν νοτιοδυτικοί άνεμοι που θα εξασθενήσουν.
θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: νεφώσεις με παροδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις πρωινές και βράδυνες ώρες. Τα φαινόμενα νωρίς το πρωί θα είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: στα νότια δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα βόρεια νότιοι με την ιδία ένταση. Σταδιακά θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι οι όποιοι το βράδυ θα ενισχυθούν σε 5 με 7 και πιθανώς στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Καιρός: τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς το απόγευμα πρόσκαιρη καταιγίδα. Βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 οι όποιοι βαθμιαία θα γίνουν νότιοι και θα ενισχυθούν σε 5 με 7 μποφόρ, από το βράδυ όμως θα γίνουν νοτιοδυτικοί και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 08 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές τις πρωινές και κυρίως τις βραδυνές ώρες οπότε ενδέχεται να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα.
άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 οι όποιοι βαθμιαία θα γίνουν νοτιοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 07 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Κεφαλλονιά

Καιρός: τοπικές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που ενδεχομένως να είναι κατά τόπους έντονα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που από το απόγευμα θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί και θα εξασθενήσουν.
θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WEATHER CENTER TOY NEWSIT

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε