Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Η Αίγυπτος στις φλόγες”. Η Σαββούλα Λιάτσου μεταδίδει από την Αλεξάνδρεια

“Η Αίγυπτος στις φλόγες”. Η Σαββούλα Λιάτσου μεταδίδει από την Αλεξάνδρεια

Η Σαββούλα Λιάτσου η γνωστή δημοσιογράφος που ζει στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου μεταδίδει στο NewsIt τα δραματικά γεγονότα στην Αίγυπτο.

“Kefaya”. Η κραυγή σκίζει τον ουρανό της Αλεξάνδρειας. “Φτάνει”. Αυτό σημαίνει στα ελληνικά. “Φτάνει Μουμπάρακ, εσύ κατέστρεψες τη χώρα”. Νέοι κυρίως άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες ,πλημμύρισαν τη παραλία των 20 χλμ. της Αλεξάνδρειας ,βγαίνοντας από στενά στη κεντρική Λεωφόρο τη Κορνίς. Βγήκαν αμέσως μετά τη προσευχή της Παρασκευής, ημέρα αργίας εδώ στην Αίγυπτο.

Αστυνομικοί και στρατός ακροβολισμένοι σε διάφορα σημεία της πόλης. Αλλού υπήρξε ένταση κι αλλού στρατιώτες και αστυνομικοί κοιτούσαν αρχικά αμήχανα το οργισμένο πλήθος και μετά άρχισαν να μιλάνε μαζί του. Το στοίχημα της κυβέρνησης Μουμπάρακ είναι ακριβώς αυτό. Θα κατορθώσει να συνεχίσει να έχει τον έλεγχο του στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας. Εδώ στην Αλεξάνδρεια αυτό το ερώτημα παραμένει ανοιχτό.

Κλεισμένοι στα σπίτια μας οι Έλληνες ,αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες εντολές και οδηγίες από το προξενείο μας,σε αντίθεση με άλλους πολίτες ξένων χωρών ,όπως οι ιταλοί,που ήδη έχουν κάποιες οδηγίες από τους διπλωμάτες τους. Αποκλεισμένοι από τον κόσμο,χωρίς κινητά τηλέφωνα,χωρίς ίντερνετ, η μόνη πληροφόρηση ,είναι οι καπνοί από τις φωτιές που βλέπουμε από τα παράθυρά μας, να ανεβαίνουν προς τον ουρανό και να κρύβουν τη Μεσόγειο.

Διαβάστε περισσότερα στο Onalert.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε