Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Η Αθήνα στα πρόθυρα νευρικής κρίσης – Εκτός λειτουργίας δεκάδες φανάρια – Στους δρόμους όλοι οι τροχονόμοι

Το πρόβλημα εντάθηκε τις τελευταίες ημέρες γιατί τελείωσαν τα ανταλλακτικά τα οποία προμήθευε η Siemens αλλά λόγω σκανδάλων κανείς δεν υπογράφει για να ανανεωθούν οι συμβάσεις.

Το απίστευτο χάος επικρατεί από το πρωί σε κεντρικούς άξονες της Αθήνας, καθώς εκτός λειτουργίας έχουν βγει περίπου 300 φωτεινοί σηματοδότες.

Το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίζεται σε 23 κεντρικές διασταυρώσεις δρόμων, όπως στη Μεσογείων, την Παπαδιαμαντοπούλου, τη Βασ. Σοφίας, την Βασ. Όλγας, την Βασ. Κωνσταντίνου, την Καβάλας, την γέφυρα Μοσχάτου στην Πειραιώς στην Κηφισίας στο ύψος της Εθνικής Αντιστάσεως.

Συνεργείο προσπαθεί να επιδιορθώσει το χαλασμένο φανάρι στην Β. Ολγας ΦΩΤΟ NEWSIT

   Δεκάδες τροχονόμοι διατίθενται από τη διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, καθόλη τη διάρκεια της μέρας, για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στα φανάρια.

 ‘Οπως έγινε γνωστό από την τροχαία, σε μόνιμη βάση, υπάρχουν τροχονόμοι στη Λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του ΚΑΤ, στη λεωφόρο Μεσογείων στο ύψους του Γενικού Κρατικού, στη διασταύρωση Κηφισίας και Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι, στη διασταύρωση Καραμανλή και Βασιλέως Παύλου στη Βούλα, καθώς και στην διασταύρωση Καραμανλή και Ζέπου στην ίδια περιοχή, Ελευθερίου Βενιζέλους και Βουλιαγμένης στη Γλυφάδα, Πειραιώς και Χρυσ.Σμύρνης στο Μοσχάτο, Κατεχάκη στο ύψος της Πολυτεχνειούπολης, Αχαρνών και Θήρας στην Κυψέλη και Πατησίων και Ιακωβάτων.

    Συνολικά εκτός λειτουργίας είναι περίπου 55 φανάρια στην Αττική, ενώ το πρόβλημα έγινε πιο έντονο με τη βροχή όπου παρατηρήθηκαν προβλήματα και χρειάστηκε να τοποθετήσουν τροχονόμους στα παρακάτω σημεία: Μεσογείων στην Αγία Παρασκευή, στο Δάσος Χαϊδαρίου, Παπαδιαμαντοπούλου και Βασ.Σοφίας, Βασ.Κων/νου στο Καλλιμάρμαρο, Πατησίων στην πλατεία Κολιάτσου, και σε διάφορα σημεία στην παραλιακή Ποσειδώνος.

    Κατά διαστήματα, η Τροχαία υποχρεώνεται να στέλνει τροχονόμους σε διάφορες διασταυρώσεις δευτερευούσης σημασίας, ενώ το βράδυ οι περισσότερες είτε κλείνουν με κώνους, είτε τοποθετούνται παλλόμενα φανάρια για να προειδοποιούν τους οδηγούς.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα με τα φανάρια κλιμακώνεται τις τελευταίες ημέρες και σύμφωνα με εκτιμήσεις δεν αποκλείεται σε λίγες ημέρες να είναι πολύ σοβαρότερο. Οι φωτεινοί σηματοδότες έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, ελλείψει ανταλλακτικών, αφού εκκρεμεί η υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία που θα αναλάβει τη συντήρησή τους.

Μέχρι το καλοκαίρι, οπότε έληξε η προηγούμενη σύμβαση, το έργο της συντήρησης ανήκε στη Siemens.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε