Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Η Δικαιοσύνη, εκτός από τυφλή, είναι και αργή – Ποινική δίωξη 8 μήνες μετά!

Η Δικαιοσύνη, εκτός από τυφλή, είναι και αργή – Ποινική δίωξη 8 μήνες μετά!

Χρειάστηκε να περάσουν 8 μήνες για να ασκηθεί ποινική δίωξη στο φαρμακοποιό και το γιατρό που συνταγογραφούσαν παράνομα και πετούσαν τα φάρμακα σε πηγάδια του Λαυρίου.

Την υπόθεση είχε αποκαλυφθεί από τον περασμένο Αύγουστο, όταν σπηλαιολόγοι βρήκαν μεγάλη ποσότητα φαρμάκων, σε βάθος 100 μέτρων, σε μεταλλευτικό πηγάδι, στην περιοχή Καμάριζα του Λαυρίου και ειδοποίησαν τις αρχές για το περίεργο εύρημα.

Ο εξονυχιστικός έλεγχος που έγινε από το ΙΚΑ, οδήγησαν στον συγκεκριμένο φαρμακοποιό από το Λαύριο, που μαζί με γιατρό της περιοχής, ο οποίος του χορηγούσε συνταγές για φάρμακα, εισέπρατταν τα χρήματα από το ΙΚΑ και πετούσαν τα σκευάσματα σε πηγάδια της περιοχής. Στο συγκεκριμένο φαρμακείο εντοπίστηκαν 28 βιβλιάρια ασθενών, από διάφορες περιοχές, μέσω των οποίων εφαρμόζονταν το σχέδιο εξαπάτησης του ΙΚΑ.

Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον του γιατροί και του φαρμακοποιούν ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απάτης κατά συναυτουργία, κατ´εξακολούθηση, κατ´επάγγελμα και συνήθεια για ποσό άνω των 30.000 ευρώ, πλαστογραφίας κατ´ εξακολούθηση, κατ´ επάγγελμα και κατά συνήθεια και ψευδούς βεβαίωσης κατ´ εξακολούθηση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση ανατέθηκε για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης σε Τακτικό Ανακριτή, ο οποίος θα καλέσει σε απολογία τους δύο κατηγορούμενους, αλλά και θα εντοπίσει αν προκύπτει ποινική εμπλοκή ασφαλισμένων ή άλλων προσώπων.
 

Διαβάστε
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Newsit: Χιλιάδες φάρμακα πεταμένα σε στοά στο Λαύριο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε