Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Συννεφιά 11 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η Εισαγγελία Εφετών θα κρίνει αν είναι νόμιμη η συμμετοχή Πεπόνη στην υπόθεση των CDS

Η Εισαγγελία Εφετών θα κρίνει αν είναι νόμιμη η συμμετοχή Πεπόνη στην υπόθεση των CDS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 02.04.2012 | 19:17
Πρώτη δημοσίευση: 02.04.2012 | 19:17

Η Εισαγγελία Εφετών θα κρίνει το νόμιμο ή μη της άρνησης του Γρ. Πεπόνη να ασχοληθεί με την υπόθεση των CDS και να τη θέσει στο αρχείο

Η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών καλείται να κρίνει εάν είναι νόμιμη ή όχι η άρνηση του οικονομικού εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη να ασχοληθεί για λόγους ευπρέπειας με το αίτημα του εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση των αποδόσεων των CDS (συμβόλαια ασφάλισης από τον κίνδυνο χρεοκοπίας των χωρών-μελών της ευρωζώνης με υψηλό χρέος ή έλλειμμα ή και τα δύο), στην οποία έχει εμπλακεί το όνομα του Ανδρέα (Ανδρίκου) Παπανδρέου, αδελφού του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

    Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση των CDS είναι μία από τις τρεις που κατήγγειλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης ότι δέχθηκαν «οχλήσεις». Συγκεκριμένα, στην σχετική αναφορά τους, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς ισχυρίστηκαν πως ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο γενικός γραμματέας και οι προϊστάμενοί τους ζήτησαν να εξετάσουν κατά προτεραιότητα την υπόθεση, διατυπώνοντας υπαινιγμούς για τυχόν παρέμβαση. Τελικά κρίθηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φ. Μακρή ότι δεν στοιχειοθετούνται «οχλήσεις» και πιέσεις.

    Από την άλλη πλευρά, ο οικονομικός εισαγγελέας του Πρωτοδικείου Αθηνών Αριστείδης Κορέας, μετά την προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε, βρέθηκε προ δικονομικού αδιεξόδου και για το λόγο αυτό, στις 29 Φεβρουαρίου 2012, πρότεινε στον κ. Πεπόνη η επίμαχη δικογραφία να τεθεί στο αρχείο.

    Για την υλοποίηση της αρχειοθέτησης αυτής πρέπει να υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη του προϊσταμένου του κ. Πεπόνη. Όμως, ο τελευταίος ζήτησε από τον εποπτεύοντα το οικονομικό έγκλημα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ν. Παντελή να εξαιρεθεί από την όλη διαδικασία, που αφορά το ζήτημα της αρχειοθέτησης της δικογραφίας για τα CDS, καθώς αρνείται να ασχοληθεί με αυτήν για λόγους ευπρέπειας, μετά τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί.

    Ο κ. Παντελής έκρινε ότι είναι αναρμόδιος να ασχοληθεί με το αίτημα του κ. Πεπόνη και το διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ιωάννη Σακελλάκο, προκειμένου να επιληφθεί και να κρίνει για την «τύχη» του το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο του Εφετείου.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο