Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

“Η Ελλάδα δεν παραιτήθηκε απ’ τις γερμανικές αποζημιώσεις”

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

“Η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεων, ούτε θα παραιτηθεί”, αυτή είναι η επίσημη θέση

της κυβέρνησης όπως εκφράστηκε απ’ τον υφυπουργό Εξωτερικών Δ. Δόλλη, που παραδέχθηκε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις, ότι η Ελλάδα δεν έχει ανακινήσει το θέμα επί δεκαετίες, ωστόσο όπως τόνισε και το θέμα του Διστόμου προς αυτή την κατεύθυνση κινείται.
“Κάναμε βήμα μπροστά στο ζήτημα του Διστόμου. Η Ελλάς διατηρεί το δικαίωμα να ανακινήσει όποια πτυχή των γερμανικών αποζημιώσεων, εκτιμώντας το σύνολο των παραμέτρων. Θα ήθελα να μπορέσω να σας πω πως αύριο ξεκινά και μεθαύριο θα τελειώσει. Δεν μπορώ να σας το πω αυτό, αλλά μπορώ να πω πως το θέμα δεν πρέπει να αφεθεί να σβήσει”, είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών.
Ο κ. Δόλλης απάντησε σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ. Κ. Αϊβαλιώτη που ανέφερε χαρακτηριστικά πως παραμένει μυστήριο γιατί η χώρα μας δεν έχει εγείρει αξιώσεις έναντι του γερμανικού κράτους
“Μυστήριο παραμένει γιατί δεν ζητούμε τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις. Ο ελληνικός λαός αγνοεί εάν έχει υπογραφεί μυστικό σύμφωνο να βοηθήσουμε τους Γερμανούς – και γιατί να τους βοηθήσουμε; Οι Έλληνες ζητάνε να μάθουν γιατί δεν τα ζητάμε”, ανέφερε ο κος Αϊβαλιώτης. “Η Γερμανία, πριν την ενοποίησή της, πλήρωσε πολεμικές αποζημιώσεις και προς την Πολωνία και προς την Γιουγκοσλαβία, όχι όμως προς την Ελλάδα. Εμείς ακόμα παλεύουμε να καταλάβουμε τον γρίφο με τις ελληνικές αποζημιώσεις και γιατί δεν εγγράφουν την οφειλή τους στις απαιτήσεις τους προς εμάς. Υπάρχει από εμάς πρόθεση συμψηφισμού, ώστε να ανακουφιστεί κάπως το δημόσιο χρέος μας και να καταλάβει ο Σόιμπλε, η Μέρκελ και ο βιετναμογερμανός αντιπρόεδρος ότι η Ελλάδα αντιδρά;”, αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε